Datum: 04-02-2023 - 16:19
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

17
feb
'20
Druk weekend voor de hulpdiensten bij de Langevelderslag in Noordwijk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Druk weekend voor de hulpdiensten bij de Langevelderslag. (foto's)

De hulpdiensten moesten dit weekend twee keer massaal uitrukken voor incidenten op het strand en in de zee bij de Langevelderslag. Op zaterdagmiddag 15 februari was er een melding van een vermiste kayakker die mogelijk in de problemen was geraakt op zee bij de Langevelderslag. De melding werd aangemaakt van een persoon te water, dan wel een drenkeling. De politie, een ambulance, KNRM Noordwijk en Zandvoort kregen toestemming om ter plaatse te gaan....

Een politiehelikopter kwam ook naar het strand. Ter hoogte van Langevelderslag stonden de hulpdiensten en de politiehelikopter zocht van bovenaf mee. De kayakker kon met wat hulp van anderen het strand opkomen.

Naast een ambulance werd er voor medische zorg ook een traumahelikopter, met het Mobiel Medisch Team aan boord, ter plaatse gevraagd. Deze konden uiteindelijk zonder inzet worden afgemeld. De kayakker raakte niet gewond en maakte het goed. Nadat er bekend was dat er geen slachtoffers waren kon de hulpverlening worden afgeschaald en kon iedereen retour.

Op zondag 16 februari laat in de middag werd er een drenkeling aangetroffen op het strand van Noordwijk. Even voor 18:00 uur werd het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een melding zwemmer in problemen/drenkeling.

"Na contact met de 112 meldkamer bleek dat voetgangers een drijfnat persoon liggend op het strand ter hoogte van Langevelderslag in Noordwijk hadden aangetroffen. Gezien de slechte weersomstandigheden met veel regen en wind een levensbedreigende situatie. Ondertussen waren ook de eenheden van de politie, ambulance en Zandvoortse reddingsbrigade gealarmeerd. Het kusthulpverleningsvoertuig van Noordwijk was als eerste ter plaatste en heeft direct een aantal bemanningsleden afgezet om de benodigde eerste hulp te verlenen.

Daarna is het kusthulpverleningsvoertuig naar strandafrit 27 gereden om de ambulancemedewerkers met hun apparatuur op te halen. Samen met de terreinwagen van de strandpolitie zijn de voertuigen spoedig naar het slachtoffer gereden. Eenmaal ter plaatse werd door de ambulancemedewerkers besloten om het slachtoffer door middel van een brancard achter in het kusthulpverleningsvoertuig te plaatsen om verdere afkoeling te voorkomen. Het kusthulpverleningsvoertuig heeft het slachtoffer daarna naar de ambulance overgebracht" meld de KNRM op haar site.

De ambulancedienst nam daar het slachtoffer over. Vervolgens kreeg het slachtoffer de nodige medische zorg en werd deze naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de persoon op het strand deed is onbekend.

Foto's BON.