Datum: 22-10-2021 - 05:50
15
feb
'20
Boerenpaar keurt Slager Klein worst 'boerenkool waardig' en wint ringsteken op snelheid in Kokkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Boerenpaar keurt worst Gildeslager Klein 'boerenbruiloft waardig' en wint ringsteken op snelheid. (foto's)

Nog even en het is weer zover, lekker met zijn allen carnavallen in Kokkerhout. Op de carnavalsmaandag wordt de traditionele boerenbruiloft gehouden en is er boerenkool met worst in de hooischuur van De Schelft. Maar ook traditioneel is het voorproeven van de worst voor bij de boerenkool. Dit jaar levert Gildeslagerij Klein aan de Van der Weijdenlaan de overheerlijke worst en deze werd zaterdagmiddag 15 februari gekeurd door het Boerenpaar en...

'boerenbruiloft waardig' bevonden door Boer Jaap en zijn Boerin Caatje. Vervolgens vertrok het paar met de tractor naar de Steeg voor de Witte Kerk, daar was door de Boerengetuigen 'Margreetje van Goof Hoed van Wist ik ‘t maar' en 'Dick van Don Leo de Skilder", een heuse boerenstunt georganiseerd.

Onder het toeziend oog van een flink opgekomen boerenbevolking mocht het Boerenpaar het in een carnavaleske-wedstrijd opnemen tegen het Prinsenpaar der Kaninefaaten: Prins ConfetSchie en zijn Prinses Power!. Een traditie die ook dit jaar niet mocht ontbreken in de verlovingstijd van het boerenpaar, maar zouden ze ook het geluk aan hun zijde hebben om deze ludieke wedstrijd te kunnen winnen?

Op advies van het Prinsenpaar der Kaninefaaten verorberden het Boerenpaar en hun getuigen een flinke kom boeren-biest, hiermee zouden ze volgens het Prinsenpaar meer kans maken op de overwinning. Na het gelijke spel bij het beantwoorden van een aantal vragen ging het Prinsenpaar als eerste van start bij het ringsteken op een bakfiets, na eerst een rondje om de Witte Kerk.

Zowel het Prinsenpaar als het Boerenpaar wisten na drie pogingen geen enkele keer de ring te steken, maar men kreeg wel een flinke lading confetti over zich heen. Uiteindelijk werd het Boerenpaar tot het winnende paar uitgeroepen. De verliefde Boer Jaap wilde zo graag weer heel snel met zijn Boerin Caatje de hooiberg in, dat hij als een bezetene rondjes reed rond de Witte Kerk en met het snelste rondje wist hij de overwinning binnen te slepen. 

Na de uitreiking van de prijzen, waarbij het Boerenpaar 'de eerste prijs' kreeg en het Prinsenpaar 'de poedelprijs', werd er afgesloten met de Noordwijkerhoutse Wals (muzikaal begeleid door de Koetillers) om vervolgens onder genot van een schuimkraagje nog even na te praten in de horeca van Kokkerhout.

Foto's BON.