Datum: 20-02-2020 - 08:28
  
14
feb
'20
Politierechercheur Leon Nederstigt na 45 dienstjaren in het gevang gezet van de Duinpan. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Politierechercheur Leon Nederstigt na 45 dienstjaren in het gevang gezet van de Duinpan. (foto's)

Zilker Leon Nederstigt mag vanaf 20 februari 2020 na 45 dienstjaren zijn politiepet in de wilgen hangen en van zijn welverdiende pensioen gaan genieten. En dat ging in De Zilk niet ongemerkt voorbij, zijn huis aan de Zilkerduinweg werd veranderd in een echt gevang met de tekst: De Leidse boevenvanger krijgt 'levenslang' achter de geraniums!. Leon ging 45 jaar geleden van start als politieagent in het blauw, maar kwam al gauw bij de recherche te werken...

en heeft dat tot aan zijn pensioen volgehouden in Leiden. Een college gaf aan dat Leon een keiharde en serieuze werker was, maar ook vol met humor zat en was hij in zijn werk of privé altijd in voor leuke grappen maar wel altijd binnen de lijntjes..... En ja dan krijg je daarvoor toch ook de rekening gepresenteerd, Leon kreeg die vandaag vrijdagmiddag 14 februari.

Zijn maten van Shantykoor De Zilk hadden een echte ouderwetse boevenwagen met paarden via de politie geregeld en zo werd hij thuis opgepakt voor allerlei kwalijke dingen die Leon in zijn leven had uitgevreten. Het toeval was dat Leon die middag een pensioen-receptie had georganiseerd.

Zo kon hij in een boevenpak achter de tralies in de boevenwagen via een rondje door De Zilk, vervoerd worden naar de gevangenis van de Duinpan en daar zat hij die middag gezellig gevangen met familie, oud-collega's, vrienden en maten van Shantykoor De Zilk. Leon ga maar lekker genieten van je welverdiende pensioen.

Foto's BON.