Datum: 02-10-2023 - 16:59
13
feb
'20
Keiebijters klaar voor het carnaval na Prinsenpaar-rondje door het durrep Noordwijkerhout. (foto's + jubileumprogramma)
Geschreven door CV de Keiebijters
Foto's Redactie BON

Keiebijters klaar voor het carnaval na Prinsenpaar-rondje door het durrep. (foto's + jubileumprogramma)

Om elk jaar weer dat geweldige carnavalsfeest te kunnen organiseren voor mensen met een beperking, is Carnavalsvereniging De Keiebijters heel erg afhankelijk van hun sponsors. Gelukkig zijn er een groot aantal die De Keiebijters een warm hart toe dragen en de vereniging op veel verschillende manieren ondersteunen en zijn de Keiebijters hun sponsors dan ook enorm dankbaar. Afgelopen zaterdag 8 februari togen Prins Nounours en zijn Prinses Curiosa...

door het Kokkerhoutse om enkele sponsoren te bezoeken. Omdat er een stormwaarschuwing voor de middag was uitgegeven werd er vroeg op de dag verzameld en vertrokken de hoogheden samen met adjudant Popov naar Bloemenhoek Het Uitzicht.

Uit handen van Gerard Rijnsburger ontving Prinses Curiosa een prachtig boekt met roze rozen en na samen op de foto te zijn gegaan vertrokken zij weer richting het Durrep. Met veel pijn en moeite was er nog een plekkie te bemachtigen op het Landbouwplein waar de limousine van de hoogheden achter gelaten kon worden en zij gezamenlijk de winkelstraat konden gaan verkennen.

Zo liep het gezelschap even binnen bij Kapsalon Voluum om samen met eigenaresse Ingrid op de foto te gaan, daarna moest er uiteraard ook even gekeken worden bij Richard Vink die met zijn winkel Vink Multimedia al helemaal gewend is aan zijn nieuwe locatie. Na even gevraagd te hebben hoe het met de kaartverkoop van de Keiebijters gaat, moest ook Richard even met het Prinsenpaar op de foto.

De weg werd vervolgt en de volgende deur waar zij binnenstapte was bij Bakker van Eeden, terwijl de klanten alles van een afstandje bekeken gingen de bakkers samen met Prins en Prinses op de foto waarna er weer snel doorgewerkt moest worden.

Het hele gezelschap stapte daarna aan de overkant binnen bij Suzanne’s Feestshop en vergaapte zich aan alle nieuwe spullen die zij binnen had gekregen en ook hier werd uiteraard even geïnformeerd naar de kaartverkoop. Samen met de eigenaresse Suzanne van Gelderen werd er snel nog een foto gemaakt en ging het hele gezelschap snel door naar de volgende.

Bij Kaasspecialist Joh. Warmerdam werd ook halt gehouden om samen met het personeel op de foto te gaan, nadat er nog even bedankt werd voor het sponsoren werd de weg vervolgt naar de echte Keurslager Koot in de Zeestraat die ondanks zijn volle winkel toch even tijd zag om met Prins en Prinses op de foto te gaan. Op de terugweg naar de limousine wilde Prinses Curiosa nog even langs de kleding reparatiewinkel Narin om de eigenaar te bedanken omdat hij haar zo goed had geholpen.

In de tussentijd dat Prins en Prinses de sponsoren aan het bezoeken waren werd er door de andere leden van de vereniging hard gewerkt in de nieuwe feestlocatie op de Ambachtsweg, daarom verraste de Prins en Prinses de leden met een bezoekje en hadden speciaal voor bij de koffie een paar pakken koek meegenomen.

Ondertussen keken zij hun ogen uit en probeerde zonder dat mensen het in de gaten hadden het podium uit. Erg veel tijd hadden zij niet want de Prinses had nog een oud telefoontoestel wat zij graag wilde doneren aan een goed doel die er een wonderfoon van maakt.

Laat nu net een van de sponsors van de Keiebijters ook degene zijn die deze oude telefoontoestellen verzameld voor dit doel, dus het hele gezelschap ging weer terug naar de Zeestraat om daar bij Café van der Geest het oude telefoontoestel, de wondertelefoon, te overhandigen en hem te bedanken voor zijn sponsoring.

Als laatste die middag werd er nog even een chocomelk gedronken bij de Hoogies en werd daarna de woningen van de Prins en Prinses nog even versierd. Na het rondje kan het carnaval van de jubilerende 55-jarige Keiebijters van start gaan, Prins Nounours en zijn Prinses Curiosa hebben een druk maar gezellig jubileumprogramma (klik hier) in het vooruitzicht.

Voor meer informatie kunt u naar de vernieuwde website van de Keiebijters, klik hier.

Foto's Wendy Weijers.