Datum: 25-06-2021 - 15:34

13
feb
'20
Bouwactiviteiten op het Bavo-terrein februari 2020: eerste straatnamen bekend Landgoed in den Houte. (foto's Bavo-paviljoens)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Bouwactiviteiten op het Bavo-terrein februari 2020: eerste straatnamen bekend Landgoed in den Houte. (foto's Bavo-paviljoens)

In het persgesprek van dinsdagmiddag 11 februari gaf wethouder Henri De Jong aan dat de omgevingsvergunning definitief is voor de eerste fase van de bouw van de eerste 82 huizen op Landgoed in den Houte (het voormalige BAVO-terrein). De bouw van de woningen gaat in het tweede kwartaal van 2020 van start. Het college van B & W van de gemeente Noordwijk is ook akkoord gegaan met de eerste straatnamen die een historische achtergrond van het terrein hebben....

De aanrijroute van Landgoed in den Houte gaat de 'Sint Bavo-laan' heten en komt er een Sint Bavo-park. De naam van de Engelse Tuin (foto 1 no 1) blijft gehandhaafd en de straat langs deze tuin krijgt dezelfde naam 'Engelse Tuin'. Verder komt er een Sint Jan-straat (foto 1 no 2, Sint Aloysius-laan (foto 1 no 3) en Sint Tarcisius-laan (1 foto no 3). Deze straatnamen zijn allemaal vernoemd naar de paviljoens (er zijn er nog meer), waar de patiënten woonden, die op het oude Bavo-terrein stonden.

Foto's PR.