Datum: 03-06-2020 - 04:32
11
feb
'20
Omgevingsvergunning definitief er kan gebouwd gaan worden op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Omgevingsvergunning definitief, er kan gebouwd gaan worden op Sportpark De Boekhorst.

In het persgesprek van dinsdagmiddag gaf wethouder Sjaak van den Berg aan dat er definitief een omgevingsvergunning is afgegeven voor Sportpark De Boekhorst, dit betekent dat niets meer in de weg staat (ook geen stikstofproblemen) om te gaan bouwen. In april 2020 wordt de huidige overdekte zittribune afgebroken. Voor de supporters tijdens de thuiswedstrijden komt er een tijdelijke tribune....

voor terug, maar dan aan de andere lange kant van het veld bij de ingang. Daar wordt een overdekte tribune neergezet met circa 100 zitplaatsen. De daadwerkelijke bouw van het nieuwe clubhuis voor VVSB en Northa (kantine en kleedkamers) op de plek van de huidige tribune, start dan waarschijnlijk in mei en de realisering zal een jaar gaan duren. De bouwpartners zijn op dit moment nog niet bekend, de uitslag van de aanbesteding van de gemeente volgt ongeveer eind februari begin maart.

Vervolgens zal na de nieuwbouw, het oude clubhuis afgebroken gaan worden en wordt het derde extra kunstgrasveld op de vrijgekomen ruimte aangelegd. Op 1 september 2021 kan, bij de start van het nieuwe sportseizoen, het volledig vernieuwde Sportpark De Boekhorst officieel geopend gaan worden.

Foto's PR.