Datum: 20-02-2020 - 08:59
  
11
feb
'20
Raponsel laat de jaren zestig herleven in ‘De Bonte Sixties in Noordwijkerhout! (foto's)
Geschreven door Raponsel

Raponsel laat de jaren zestig herleven in ‘De Bonte Sixties!’

Afgelopen weekend heeft theatergroep opnieuw de jaren ’60 doen herleven met hun voorstelling ‘De Bonte Sixties’. In totaal zijn er inmiddels elf voorstellingen gespeeld en steeds met heel veel enthousiaste reacties vanuit het publiek. En zo kwamen ook dit weer bekende personages als Dorus, Dikke Deur, Malle Pietje, Frater Venantius en tante Hannie tot leven net als John Lennon, Yoko Ono, Janis Joplin, Elizabeth Taylor, Dusty Springfield, Jacqueline Kennedy én Marilyn Monroe...

Tekstschrijver en regisseur, Jos van Varik, is dan ook met recht trots op alle acteurs en actrices en daarnaast ook op de mannen van het licht en geluid: Jelte Molendijk en Niels van den Nieuwendijk, de gastvrouwen Sylvia Davelaar en Anne Geluk.

Natuurlijk ook de muzikanten die weer voor mieterse en herkenbare muziek zorgden: Hans Blömer (cargon) Peter Dubbelaar (bas), Kees Twilt (gitaar én xylofoon), Guus Wakelkamp (keyboard/ gitaar) en Pauline Zonneveld (keyboard/ accordeon).  De zang werd deze keer verzorgd door Chantal van der Klugt van de Noordwijkse musical school ‘On Stage’.

In het stuk is te zien hoe de ontwikkelingen in de jaren ’60 zich hebben voor gedaan. Van het brave en keurig aangeharkte Nederland in het begin wat langzamerhand overgaat in protesten en demonstraties tot de hippiecultuur met hallucinerende middelen en de seksuele vrijheid.

Ook in de muziek is die ontwikkeling tijdens de voorstelling te zien: met lieve liedjes van Willeke Alberti en Ronnie Tober in het begin en vervolgens de twist van Chubby Checker en de rock’n roll van Peter Koelewijn. Een mooi voorbeeld is het liedje ‘These boots are made for walking’ van Nancy Sinatra, de dochter van Frank Sinatra met een lieve en keurige uitstraling, maar wel in ultieme korte minirok!

In de voorstelling wordt dit nummer op sfeervolle manier gezongen door Rianne Hazenoot. Daarna is er nog muziek te horen van Dave Brubeck (Take Five), Jacques Brel (Laat me niet alleen), de Shaffy Cantate van Ramses Shaffy & Liesbeth List én Aquarius uit de musical Hair.

Het publiek was, net als alle voorgaande keren, razend enthousiast. ‘Mijn hele jeugd kwam voorbij!’ en ‘Deze avond gaf mij het ultieme ouderwetse zaterdagavond gevoel van vroeger!’ waren enkele van de reacties. Kortom: het was een te gek, mieters en ludiek weekend!

Foto Richard van Egmond.