Datum: 25-09-2020 - 18:41
12
feb
'20
'Koffie met een Cop' de nieuwe wijkagenten van Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Koffie met een Cop' de nieuwe wijkagenten van Noordwijkerhout.

De twee nieuwe wijkagenten van Noordwijkerhout, Stefan van der Niet en Ilse van Dun, zijn samen goed voor bijna 40 jaar politie-ervaring. Stefan en Ilse zijn de twee nieuwe gezichten binnen Noordwijkerhout en De Zilk. Donderdag 6 februari konden inwoners persoonlijk kennis maken met de twee enthousiaste wijkagenten tijdens een Koffieplus-ochtend in de bibliotheek aan de Herenweg. De Koffieplus-ochtend werd met 30 belangstellende goed bezocht...

de mensen waren na afloop heel tevreden en deden ze goed mee aan de gesprekken. De wijkagenten hadden het deze ochtend, in combinatie met een powerpoint-presentatie, over diverse onderwerpen zoals inbraken, babbeltrucs, oplichting, overvallen en gaven ze preventieve tips aan de aanwezigen. Het waren interessante gesprekken en er werden goede vragen gesteld die de wijkagenten op een professionele wijze konden beantwoorden.

Stefan van der Niet die bijna 16 jaar bij de politie werkt, was voornamelijk in het blauw op straat te vinden. Vooral in de zomer op het strand was één van zijn favoriete werkplekken. Samen met collega Omar waren zij als kustdetachement niet weg te denken van het Noordwijkse strand.

Collega Ilse van Dun was in Katwijk en Hillegom als wijkagent werkzaam en heeft daar veel werkzaamheden op zich genomen. Nu richt zij zich op Noordwijkerhout. Met ruim 23 jaar politie ervaring mag ook van Dun zich bijvoegen als nieuwe wijkagent. Wij zijn de oren en ogen vanuit de politie voor Noordwijkerhout en De Zilk vertelt van Dun.

"We werken samen met netwerkpartners en willen een band opbouwen met de wijk. Het is belangrijk dingen te weten te komen voor een goede aanpak voor problemen. Het contact met de mensen spreekt mij erg aan. De vrije rol als wijkagent, er is altijd wat anders. We werken met leuke partners om problemen te signaleren en op te lossen. Samen werken we naar een oplossing".

Ilse heeft ook een Jeugdgroep in kaart gebracht. Denk hierbij aan het signaleren van gedrag, passende hulp inschakelen met partners zoals de gemeente, scholen en Jongerenwerk. Van der Niet laat weten dat ook andere onderwerpen aan bod komen. "We zijn ook met ondermijning bezig. Het niet betalen van belasting, witwassen en drugs.

Uiteraard zijn we ook bij evenementen te vinden in het dorp. Nu met het aanstaande carnaval, de kermis noem maar op. Op die momenten leer je ook weer mensen kennen, zo wordt je het vanuit de politie het gezicht van Noordwijkerhout". De grote opkomst in de bibliotheek luisterde aandachtig naar de verhalen en informatie van de twee wijkagenten.

Het is goed dat ze deze ochtend organiseren vertelt een bezoeker. "Het is zien en gezien worden. Ik vind het fijn dat ik weet wie de wijkagenten zijn. Ik ben wat ouder en elke tip helpt weer om wat veiliger te leven. Tegenwoordig is het zo uitkijken. Deze koffieochtend is een zeer goed idee". Vanwege het succes en een hoop andere vragen en onderwerpen wordt een vervolgdeel overwogen.

Foto's BON.