Datum: 16-05-2022 - 20:41
09
feb
'20
Bestuurder spoorloos na auto te water Maandagsewetering in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Bestuurder spoorloos na auto te water Maandagsewetering. (foto´s)

Een personenauto is zondagochtend 9 februari vroeg te water geraakt aan de Maandagsewetering. Het ongeval gebeurde even na 01:00 uur in de nacht ter hoogte van de Teunisbloem. De auto kwam vanuit de richting van De Schelft gereden en reed met flinke vaart richting de Gieterij. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed ter hoogte van de Teunisbloem de berm in. Het voertuig belandde vervolgens in het water en kwam...

na een flink eind tot stilstand tegen een oprijlaan. De bestuurder van de auto was er waarschijnlijk vandoor gegaan. Voor de zekerheid werd toch de brandweer ingezet en stond er een ambulance paraat. Brandweer Noordwijkerhout, Noordwijk en Leiden kwamen ter plaatse. Een brandweerduiker van Leiden heeft gezocht naar eventuele inzittenden in de auto. Ook in het water rondom de auto werden door de duiker zoekslagen gemaakt maar zonder resultaat.

De automobilist was gevlucht in onbekende richting. De politie keek in de omgeving uit naar de bestuurder maar die bleek spoorloos. De oorzaak van het eenzijdige ongeval is onduidelijk. Omdat er geen slachtoffers waren kon de brandweer inpakken en terug naar de kazerne, ook de ambulance kon weer retour. Bergingsbedrijf Vreugdenhil kwam ter plaatse en heeft de auto met behulp van een kraan uit het water gekregen en opgeladen.

De auto liep door de aanrijding veel schade op. Naast de waterschade zat er ook schade aan de voorzijde en achterzijde. Waarom de bestuurder zijn voertuig achter liet blijft vooralsnog een vraag.