09
feb
'20
In memoriam: Willem Geerlings. (Shantykoor 't Bollenhart)
Geschreven door Redactie BON

In memoriam: Willem Geerlings. (Shantykoor 't Bollenhart)

In memoriam: Willem Geerlings. De onderstaande tekst is uitgesproken op de uitvaart van Willem Geerlings op 8 februari 2020 in de Sint Jozefkerk door bestuurslid van Shantykoor ’t Bollenhart Henny van Schooten: Willem Geerlings van Shantykoor ’t Bollenhart, ik mag wel zeggen: ‘Onze Willem’, maar dat zullen de Kaninefaaten ongetwijfeld ook zeggen. Willem was een duizendpoot; hij deed altijd van alles en stond voor iedereen klaar....

 

Als er iets bij het koor moest gebeuren, dan hoorde je Willem al zeggen: ‘Dat doe ík wel’. Bij ons was hij voorzitter van de Festivalcommissie. Ik heb dikwijls met Willem sponsoren bezocht. Hij kende iedereen en de meesten vonden het prima als Willem om sponsoring vroeg. Een bloemetje of een fruitmand van de lief-en-leedpot: Willem zorgde ervoor.

De boekingen voor de optredens van ons koor en ook het regelen van een bus: dat deed Willem. Door wie werden de boekjes voor ons festival in elkaar gezet? U raadt het al: door onze Willem. In het koor had Willem tijdens de repetities ook een leidende rol. Duimpje omhoog betekende hoger zingen, duimpje omlaag betekende: jullie zitten te hoog.

Willem was een echte BN’er, een Bekende Noordwijkerhouter. Als je met hem door het dorp liep, hoorde je van alle kanten: Hé Willem, hoi Willem. Maar wat mij altijd opviel was dat vooral de dames hem uiterst vriendelijk gedag zeiden…..

Natuurlijk was Willem net als alle vaders en opa’s stapelgek op zijn meiden Esther en Simone en op zijn kleinkinderen Aimee, Fayèn en Phyllon. Hij liet er zelfs zijn biljartmiddag voor schieten om op de kleintjes te kunnen passen.

Zo kan ik nog heel lang doorgaan. Willem deed altijd alles voor een ander en daarom kan ik maar één ding zeggen: WILLEM BEDANKT!