Datum: 17-05-2022 - 19:58
08
feb
'20
Moeder en dochter uit Noordwijkerhout op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek)
Geschreven door Redactie BON

Moeder en dochter op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (laatste dagboek deel 5)

Op 8 november plaatste Nicolette van Dam, als ambassadeur namens de Nationale Postcode Loterij, een oproep waarbij deelnemers aan de Postcode Loterij zich konden aanmelden om kans te maken op het winnen van een schitterende Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers konden gratis meedoen, ze moesten alleen een hele goede motivatie en een filmpje er aan toevoegen. Uit de meer dan 10.000 aanmeldingen....

bleven er voor Nederland uiteindelijk vier gelukkige prijswinnaars over. Op woensdagmiddag 11 december maakte Nicolette van Dam op haar Instagram bekend dat Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en beide eigenaressen van Bed & Breakfast De Raetskamer in Noordwijkerhout, met hun filmpje (klik hier) en motivatie de unieke reis naar Zuid-Afrika samen met Nicolette en nog 2 andere winnaars Cesar en Aurinke mogen gaan maken van 2 t/m 9 februari 2020.

De redactie van BON heeft Danique en Jeannette bereid gevonden om middels een dagboek, met een verslag en foto's, bij te gaan houden over de vele bijzondere ervaringen die zij daar beleven in het mooie Zuid-Afrika.

Vandaag schrijven we het laatste dagboek deel 5: Meet en greet Rafael Nadal en Roger Federer, tenniswedstrijd en wijntour.
Wow.... Wat hebben wij een bijzondere dag gehad! De ochtend was al fantastisch met de tour, maar de middag en avond waren grandioos. Rond half 3 kwamen we aan bij het kleine stadion waar Rafael Nadal en Roger Federer een clinic gaven aan kinderen in de leeftijd van pré-school. Rafa en Roger deden spelletjes, zingen samen een lied en lazen een verhaal voor.

Ze werden hierbij geholpen door mensen van ZipZap Circus. Jeanine Händel, de directeur van de Foundation vertelde na elke activiteit wat kinderen hiervan leerden. Het was erg leuk om te zien, al die 5 jarige deden enthousiast op hun 'eigenwijze' mee. Na deze presentaties mochten wij met zijn allen naar het veld komen om de cheques te overhandigen.

Danique mocht de cheque van € 500.000 aan Roger Federer overhandigen. Zo gaaf! Ook Rafa kreeg zo'n cheque voor zijn Foundation. Hierna op de foto met de 2 tennis iconen. Terug in het hotel even een rustmoment voor de wedstrijd in de avond. Eerst gingen we naar de VIP tent waar we wat konden eten en champagne drinken. Daarna naar het stadion waar de match plaats zou vinden.

Tot onze verrassing zaten we op een tribune direct aan het verhoogde tennisveld. Voor, tijdens een na de wedstrijd was er allerlei vermaak, ook weer door mensen van ZipZap Circus. Een groep kinderen zong en danste erbij. De eerste match was een dubbelspel, Roger met Bill Gates tegen Rafa en Trevor Noah. Ze speelden 1 set die gewonnen werd door Roger en Bill. Zo tof om te zien.

Enkele gesigneerde ballen werden het publiek ingeslagen en Jeannette heeft de bal van Bill Gates gevangen (zie foto). Wat een prachtig souvenir. Daarna de match tussen de 2 iconen, ze speelden 3 sets. Ze maakten er samen een mooie show van, waar zij zelf duidelijk van genoten. De eerste set was voor Roger, de tweede voor Rafa. Ze maakten het spannend. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Roger.

Na de game vermelde Janine Händel dat er € 3.500.000 is binnengehaald voor de Roger Federer Foundation met verkoop van tickets. Ook werd duidelijk dat het record van het aantal mensen bij een tenniswedstrijd is verbroken voor het Guinness Book of World Records, er waren meer dan 51.000 mensen aanwezig. Wat een avond, nagenietend naar het hotel gelopen.

Op onze laatste dag in Zuid-Afrika hebben we een wijntour gedaan. Genieten van het rijden door het mooie landschap en 3x een stop voor een wijnproeverij. De eerste stop was in Paarl, hier 5 wijnen geproefd met heerlijke kaas erbij. De tweede stop in Franschhoek was een wijnproeverij met een heerlijke lunch.

Bij de derde stop in Stellenbosch konden we een wijn naar keuze drinken en de wijngaard verkennen. Al met al weer een fantastische dag. De reis zit er op! Wat hebben we genoten van alles, het is één aaneenschakeling van hoogtepunten, een fantastische herinnering voor altijd. Met dank aan de hele crew van de Postcodeloterij.

PS: tijdens de wijntoer kwamen we ook nog even Simon tegen van Nick & Simon, hij was met zijn gezin op vakantie. (zie foto)

Op de Instagram van Nicolette van Dam kun je de reis ook volgen, klik hier.

Deel 1: Het begint te kriebelen…. over 2 dagen start de reis naar Zuid-Afrika.

Deel 2: Aankomst in Zuid-Afrika en bezoek aan 'Robben Island'.

Deel 3: Op safari in het Krugerpark.

Deel 4: Bezoek aan neushoorn opvang, Roger Federer Foundation en pinguïn kolonie.

Foto's Danique en Jeannette Vogels.