Datum: 25-02-2020 - 19:27
  
07
feb
'20
Jan en Tiny van der Meer-van der Steen vieren 60-jarig huwelijksfeest in De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dick en Corry Kortekaas-Roessen vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

De nieuwe burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij bracht vrijdagmiddag 7 februari haar eerste bezoek aan een 60-jarig bruidspaar van de gemeente Noordwijk. De burgemeester overhandigde namens de gemeente de felicitaties en een mooie bos bloemen aan het echtpaar Dick (83) en Corry (83) Kortekaas-Roessen op de Strandwal in Noordwijkerhout. Het stralende en gezonde echtpaar vierde afgelopen 28 januari hun 60-jarig huwelijk....

Een huwelijk dat 60 jaar geleden na zeven jaar verkering werd voltrokken in Vogelenzang waar Dick ook geboren is en opgroeide in de gezin van vier kinderen en vader een bollenbedrijf had. Corry is geboren in Den Hoorn bij Delft en komt uit een gezin van negen kinderen en haar ouders hadden een melkbedrijf met alles er op en er aan.

Het echtpaar kreeg op 16/17 jarige leeftijd verkering nadat Corry een bezoek bracht aan haar tante in Vogelenzang.......de buren van de ouders van Dick. En zo kwamen ze elkaar buiten tegen en was het liefde op het eerste gezicht en die is voor altijd gebleven volgens het echtpaar en verder is het geven en nemen in een huwelijk en dan hou je het 60 jaar vol; aldus Dick en Corry. 

Corry werkte voor haar huwelijk bij haar ouders thuis in het melkbedrijf en na het huwelijk zorgde zij voor haar drie zonen (nu 55, 56 en 57 jaar) en later ook voor haar zeven kleinkinderen (3 jongens en vier meisjes). Dick heeft tot zijn 26ste als timmerman gewerkt en is daarna bouwkunde gaan studeren en werd daarmee opzichter bij allerlei bouwprojecten in dienst van verschillende architectenbureau's tot aan zijn pensionering bij 64 jaar.

Het eerste huis waar het echtpaar heeft gewoond na hun huwelijk, was een zelfgebouwd huis door Dick in 1960 in Vogelenzang (zie foto). In 1972 verkochten zij het huis aan de provincie want de N206 zou precies over hun huis aangelegd gaan worden, maar uiteindelijk strandde de N206 in De Zilk en is het eerste huis van Dick en Corry voor niets afgebroken.

Vervolgens heeft het echtpaar 33 jaar gewoond in de PJ. Warmerdamstraat in De Zilk, om vervolgens 15 jaar geleden te verhuizen naar een gelijkvloerse woning op de Strandwal in Noordwijkerhout waar ze nog steeds met heel veel plezier wonen.

Dick en Corry zijn de afgelopen jaren veel op vakantie geweest naar o.a. Noorwegen, Amerika en Canada, waarbij de rondreis door de Rocky Mountains de meeste indruk op hun heeft gemaakt. Dick is nog dagelijks te vinden in zijn groentetuin in De Zilk en speelt biljartcompetitie met een team van Puyckendam en Corry vermaakt zich veelal met handwerken.

De redactie van BON wenst het echtpaar nog heel veel geluk en gezondheid voor in de toekomst.

Foto's BON.