Datum: 11-08-2020 - 21:13
07
feb
'20
Moeder en dochter uit Noordwijkerhout op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Moeder en dochter op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek deel 4)

Op 8 november plaatste Nicolette van Dam, als ambassadeur namens de Nationale Postcode Loterij, een oproep waarbij deelnemers aan de Postcode Loterij zich konden aanmelden om kans te maken op het winnen van een schitterende Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers konden gratis meedoen, ze moesten alleen een hele goede motivatie en een filmpje er aan toevoegen. Uit de meer dan 10.000 aanmeldingen....

bleven er voor Nederland uiteindelijk vier gelukkige prijswinnaars over. Op woensdagmiddag 11 december maakte Nicolette van Dam op haar Instagram bekend dat Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en beide eigenaressen van Bed & Breakfast De Raetskamer in Noordwijkerhout, met hun filmpje (klik hier) en motivatie de unieke reis naar Zuid-Afrika samen met Nicolette en nog 2 andere winnaars Cesar en Aurinke mogen gaan maken van 2 t/m 9 februari 2020.

De redactie van BON heeft Danique en Jeannette bereid gevonden om middels een dagboek, met een verslag en foto's, bij te gaan houden over de vele bijzondere ervaringen die zij daar beleven in het mooie Zuid-Afrika.

Vandaag schrijven we deel 4: Bezoek aan neushoorn opvang, Roger Federer Foundation en pinguïn kolonie.
Na de demonstratie van de stropersjacht met helikopter en honden, gaan we na de lunch met de grote bus weer op pad. Op weg naar de volgende bestemming, een tussenstop bij een opvang voor neushoorns. In verband met het risico dat stropers te weten komen waar de opvang is of er achter komen wie er werken mogen er geen foto's op social media worden gezet. Het was ook vrij uitzonderlijk dat wij daar mochten komen voor een rondleiding.

Heel bijzonder om mee te maken met hoeveel passie en liefde de medewerkers neushoorns opvangen en verzorgen die gewond zijn geraakt door stropers. Ook hebben ze geregeld baby neushoorns die wees zijn geworden omdat hun moeder is gedood. De neushoorns kunnen pas weer terug in het wild als ze 4 á 5 jaar zijn, want dan zijn ze groot en sterk genoeg om teruggeplaatst te worden.

Hierna door naar ons volgende verblijf waar we een uurtje na aankomst richting restaurant gingen. Op een prachtige locatie stond er een heerlijk diner te wachten op ons. Maar eerst kregen we een presentatie over de Roger Federer Foundation die in 6 landen in het zuiden van Afrika zich inzet voor kinderen van 4 á 5 jaar naar preschool kunnen zodat zij een betere start maken wanneer zij met 6 jaar naar school gaan. Hierdoor worden hun kansen verhoogd op een betere toekomst.

Mooi om te zien wat ook de Postcodeloterij mogelijk maakt. Ook hiervan mogen helaas de foto's niet op Social media in dit geval wegens privacy. Terug in Kaapstad korte pauze en een heerlijk diner aan het strand van Camps Bay.

Op vrijdag vroeg op pad om naar Boulder Beach te gaan, een stuk strand waar een pinguïn kolonie leeft. Zo schattig al die pinguïns. Daarna door naar Cape Point, omdat we niet zoveel tijd hadden zijn we met de finicular naar boven gegaan. Bovenop prachtig uitzicht én heel veel wind, moest mijn bril vasthouden!

Ook zijn hier dieren, zoals elanden en bavianen. Die laatste zijn vaak agressief, zeker wanneer er eten te zien is. Mede-reisgenoten hebben dit ervaren, de zak chips en cola die ze in hun hand hadden moesten ze neergooien om een aanval te voorkomen. Na een heerlijke lunch op weg voor de tennisclinic en meet & greet met Roger Federer en Rafael Nadal. Danique mag de Postcode Loterij cheque uitreiken, maar hierover meer in onze volgende en laatste dagboek.

Op de Instagram van Nicolette van Dam kun je de reis ook volgen, klik hier.

Deel 1: Het begint te kriebelen…. over 2 dagen start de reis naar Zuid-Afrika.

Deel 2: Aankomst in Zuid-Afrika en bezoek aan 'Robben Island'.

Deel 3: Op safari in het Krugerpark.

Foto's Danique en Jeannette Vogels.