Datum: 25-09-2020 - 19:02
14
feb
'20
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in de bibliotheek: Notaris geeft lezing over schenkingen.

Tijdens de Koffie+ van 20 februari in de bibliotheek van Noordwijkerhout geeft notaris mw. mr. van Dijk een lezing over schenkingen. Zij gaat in op vragen zoals: Wat is een schenking? Hoe is een schenking belast? Welke voorwaarden kunnen aan een schenking worden verbonden? Wanneer iemand spaargeld heeft net of ruim boven de voor de inkomstenbelasting vrijgestelde grens, dan heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting...

de erfbelasting, maar ook voor de hoogte van de eventueel verschuldigde eigen bijdrage bij opname in een zorginstelling. De banken vergoeden geen tot nauwelijks rente meer. De eerste bank heeft ook al aangekondigd in sommige situatie negatieve rente in rekening te brengen.

Mw. mr. Van Dijk vertelt over manieren om vermogen te verlagen en het terecht te kunnen laten komen bij de personen bij wie je het zelf wilt. Verder gaat zij in op verschillende soorten schenkingen. Schenkingen in contanten, aan goede doelen of familieleden, ter vrije besteding of bedoeld om een studieschuld in te lossen of te gebruiken ten behoeve van de financiering van de eigen woning, als ook de zogenaamde schenkingen op papier. Uiteraard is er tijdens en na de lezing de mogelijkheid om vragen te stellen.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Datum: 20 februari 2020
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Kosten: gratis