Datum: 18-01-2022 - 16:42
06
feb
'20
5 mei brengt de NSL het bevrijdingsvuur naar Noordwijk en Noordwijkerhout.
Geschreven door Atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers)

5 mei brengt de NSL het bevrijdingsvuur naar Noordwijk.

55 Noordwijkerhoutse Strand Lopers gaan het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Rond 12 uur ’s nachts wordt het vuur in Wageningen ontstoken. Het vuur wordt gebracht naar de kernen van De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk. Dit wordt de 3e keer dat de NSL het bevrijdingsvuur gaat halen. In 2005 brachten de NSL-lopers het vuur naar Voorhout en in 2010 naar Voorhout en Noordwijkerhout. Het vuur wordt in estafette vorm naar de gemeente Noordwijk gebracht...

De route van Wageningen naar Noordwijk is circa 135 km. Er wordt in kleine groepjes gelopen. Voor de veiligheid rijdt er een fietser voor en achter de lopers. Als de deelnemer niet loopt of fietst dan wordt hij of zij vervoerd in een bus van Brouwer Tours.

Toen de NSL aan John Brouwer, de eigenaar, vroeg of wij een bus konden huren bood hij spontaan aan deze bus te sponsoren. Hij en zijn vrouw Joke gaan de bus besturen en lopen zelf ook een gedeelte mee. De route voert hoofdzakelijk over voet- en fietspaden. Voor de veiligheid mijden we steden en provinciale wegen.

Een etappe varieert tussen de 5 en 10 km. Daar waar de bus niet kan of mag stoppen kunnen we beschikken over een busje. Dit busje is gratis ter beschikking gesteld door Kallaland, een werkgever van een van de deelnemers. Het busje brengt de lopers dan naar de bus. In de bus kunnen de deelnemers eten, drinken en zich laten masseren. Er wordt goed voor hen gezorgd!.

In de kernen wordt op 5 mei speciale aandacht gegeven aan het brengen van het bevrijdingsvuur. Houdt daarom ook het programma van deze dag in de gaten. Het wordt een mooi spektakel omdat we vieren dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd.

Foto bevrijdingssloop 2005 NSL.