Datum: 11-08-2020 - 21:21
05
feb
'20
Moeder en dochter uit Noordwijkerhout op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Moeder en dochter op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek deel 3)

Op 8 november plaatste Nicolette van Dam, als ambassadeur namens de Nationale Postcode Loterij, een oproep waarbij deelnemers aan de Postcode Loterij zich konden aanmelden om kans te maken op het winnen van een schitterende Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers konden gratis meedoen, ze moesten alleen een hele goede motivatie en een filmpje er aan toevoegen. Uit de meer dan 10.000 aanmeldingen....

bleven er voor Nederland uiteindelijk vier gelukkige prijswinnaars over. Op woensdagmiddag 11 december maakte Nicolette van Dam op haar Instagram bekend dat Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en beide eigenaressen van Bed & Breakfast De Raetskamer in Noordwijkerhout, met hun filmpje (klik hier) en motivatie de unieke reis naar Zuid-Afrika samen met Nicolette en nog 2 andere winnaars Cesar en Aurinke mogen gaan maken van 2 t/m 9 februari 2020.

De redactie van BON heeft Danique en Jeannette bereid gevonden om middels een dagboek, met een verslag en foto's, bij te gaan houden over de vele bijzondere ervaringen die zij daar beleven in het mooie Zuid-Afrika.

Vandaag schrijven we deel 3: Op safari in het Krugerpark.
Waar moeten we beginnen? Wat hebben we al veel mooie dingen gedaan. We zijn nu 2,5 dag in Zuid-Afrika, maar het lijkt wel een week. Op dinsdag vroeg weg om het vliegtuig naar Skukuza Airport te nemen. Op het vliegveld hoorden we dat we een privé vliegtuig hadden met de groep, zo gaaf!

Na een goede vlucht en een doorstart geland in het Krugerpark. In de bus naar onze accommodatie al zebra's, bavianen en buffels gezien. Daarna even wat vrije tijd die we in het zwembad hebben doorgebracht want het was erg warm (39 graden). In de namiddag op safari.

De eerste 2 uur niet veel dieren gezien, maar het laatste uur gelukkig wel. Zoals een roedel wilde honden, zebra's, impala, kudu, olifanten, Pumba (wrattenzwijn), wilde kat, hyena's, springbok en last but not least.... een luipaard, fantastisch.

Als diner was er een braai, Afrikaanse barbecue met buffet erbij. Vroeg naar bed want woensdag zijn we op sunrise safari gegaan. Om 04:15 de wekker. Weer veel dieren gespot, nu ook nijlpaarden, giraffe, ander kleine soorten aapjes en als kers op de taart 2 leeuwen!

Na ontbijt op pad naar de rangers voor een blik achter de schermen bij de SANparks Operation Center. Na een uitleg over hun werk in het Krugerpark, gaan we voor een demonstratie met elkaar op stropersjacht in grote jeeps. 6 speurhonden en een helikopter gaan op zoek naar de stropers (rangers voor de demonstratie), terwijl wij vanaf een grote rots mee kunnen kijken.

Wat een indrukwekkende ervaring te zien wat deze Rangers allemaal doen en hoe goed de honden samenwerken. Mede dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen zij dit belangrijke werk doen in strijd tegen de stroperij.

Op de instagram van Nicolette van Dam kun je de reis ook volgen, klik hier.

Deel 1: Het begint te kriebelen…. over 2 dagen start de reis naar Zuid-Afrika.

Deel 2: Aankomst in Zuid-Afrika en bezoek aan 'Robben Island'.

Foto's Danique en Jeannette Vogels.