Datum: 04-06-2023 - 05:14
03
feb
'20
Moeder en dochter uit Noordwijkerhout op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Moeder en dochter op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek deel 2)

Op 8 november plaatste Nicolette van Dam, als ambassadeur namens de Nationale Postcode Loterij, een oproep waarbij deelnemers aan de Postcode Loterij zich konden aanmelden om kans te maken op het winnen van een schitterende Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers konden gratis meedoen, ze moesten alleen een hele goede motivatie en een filmpje er aan toevoegen. Uit de meer dan 10.000 aanmeldingen....

bleven er voor Nederland uiteindelijk vier gelukkige prijswinnaars over. Op woensdagmiddag 11 december maakte Nicolette van Dam op haar Instagram bekend dat Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en beide eigenaressen van Bed & Breakfast De Raetskamer in Noordwijkerhout, met hun filmpje (klik hier) en motivatie de unieke reis naar Zuid-Afrika samen met Nicolette en nog 2 andere winnaars Cesar en Aurinke mogen gaan maken van 2 t/m 9 februari 2020.

De redactie van BON heeft Danique en Jeannette bereid gevonden om middels een dagboek, met een verslag en foto's, bij te gaan houden over de vele bijzondere ervaringen die zij daar beleven in het mooie Zuid-Afrika.

Vandaag schrijven we deel 2: Aankomst in Zuid-Afrika en bezoek aan 'Robben Island'.
Eindelijk is het zover, we gaan de reis naar Zuid-Afrika maken met de Postcode Loterij. Zaterdagmiddag 1 februari naar het Hilton op Schiphol, voelt wel raar om in te checken terwijl je zelf niets hebt geregeld. Gelukkig werden we verwacht en konden we onze spullen naar een kamer brengen.

Hierna even rondlopen op Schiphol, altijd leuk om rond te neuzen en mensen te kijken. Aan het eind van de middag in de lobby van het hotel wat gedronken en een spelletje gedaan en gegeten in het restaurant. Vroeg naar bed want om 6 uur wacht het ontbijt. En wat voor een ontbijt....zoveel keus!

Met een volle buik zondagochtend om 7 uur verzamelen met de groep bij de receptie en even voorstellen. Dan met zijn allen naar de incheck voor de vlucht, we hebben een speciale groeps-incheck en daar voegde Nicolette van Dam zich bij de groep.

Alles verliep zeer vlot, met drie kwartier waren we achter de douane. Ook nu weer even rondlopen en genieten van alles van een vliegveld te bieden heeft. Tegen half 11 de lucht in voor de vlucht naar Kaapstad.

In de avond aangekomen in Kaapstad, klok naar een uur later zetten en snel met zijn allen in de bus naar het hotel. 01.00 uur slapen met de wekker op 06.30 uur ! Na een heerlijk ontbijt naar de haven voor een tour naar 'Robben Island'. Heel indrukwekkend om alles te zien en ook te horen van een ex-politieke gevangene over de historie van dit gevangenis eiland wat nu een museum is.

Terug met de boot een lunch in de haven en op weg met de bus voor een tour over de kustweg en via de berg met een prachtig uitzicht weer naar de stad. Hier een kleurrijke straat bekeken waar ze de huizen in prachtig felle kleuren hebben beschilderd in nagedachtenis van de slavernij.

Op weg naar het hotel nog wat sightseeing en dan even een korte pauze om op te frissen en afsluiten met een heerlijk diner. Dinsdag wacht weer een vroege dag, want we gaan vliegen naar Nelspruit. Maar daar later meer over.

Deel 1: Het begint te kriebelen…. over 2 dagen start de reis naar Zuid-Afrika.

Foto's Danique en Jeannette Vogels.