Datum: 28-05-2023 - 06:01
03
feb
'20
Bollenstreek-Team (Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk, Voorhout) plaatst zich voor NK Legpuzzelen 2020.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Bollenstreek-Team (Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk, Voorhout) plaatst zich voor NK Legpuzzelen 2020(filmpje)

Zaterdagavond 1 februari vond één van de voorrondes plaats van het NK Legpuzzelen. Door het land heen verspreid vinden deze voorrondes plaats waar teams van 4 spelers aan kunnen deelnemen om zich te plaatsen voor de finale NK Legpuzzelen die gehouden wordt op 5 april 2020. Een team bestaande uit Ramona Tinga (Noordwijk), Anja van Splunter (De Zilk), Luca Hoek (Voorhout) en Laura Warmerdam (Noordwijkerhout) reisde af naar...

Obdam in Noord-Holland om daar de Bollenstreek te vertegenwoordigen. Opdracht is om zo snel mogelijk een puzzel van 1000 stukjes van Jan van Haasteren te voltooien. Tevoren wordt niet bekendgemaakt om welke puzzel het gaat, zodat de kansen voor alle teams gelijk zullen zijn.

Na avonden aan de keukentafel oefenen met een stopwatch was het afgelopen zaterdagavond dan eindelijk zover. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de puzzels zet het winnende team in een voorronde meestal een tijd neer van 90 à 100 minuten. Deze 4 dames wisten de puzzel gisteren in 1 uur en 28 minuten (88) af te ronden en namen daarmee de winst van deze voorronde mee naar de Bollenstreek.

Het is nog even een paar keer oefenen aan de keukentafel voor het winnende team uit de Bollenstreek en dan op naar de finale op zondag 5 april in Roelofarendsveen. Er zijn tv-opnames gemaakt van het legpuzzelen van het Bollenstreek-team door NH TV (voorheen RTV Noord-Holland) en die kunt hieronder bekijken.