Datum: 02-10-2023 - 16:17
02
feb
'20
Boerenprotest succesvol! Boerenbruiloft kan doorgaan met Boer Jaap en Boerin Caatje in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje protest- en bekendmakingslied)
Geschreven door Boerenkoolcommissie Kaninefaaten
Foto's Redactie BON

Boerenprotest succesvol! Boerenbruiloft kan doorgaan met Boer Jaap en Boerin Caatje. (foto's+filmpje protest- en bekendmakingslied)

Tijdens het Boerenmatinee, dat zondagmiddag was omgedoopt tot Boerenprotest en plaatsvond in Cafe van der Geest, is alsnog een 45ste Boerenpaar aangekondigd. Lange tijd zag het er naar uit dat een 44-jarige traditie abrupt zou stoppen. De gemeente had enige tijd geleden bekend gemaakt de Boerenbruiloft te willen af lassen. Er was onderzoek...

gedaan naar de luchtkwaliteit in Noordwijkerhout waaruit bleek dat rond bepaalde periodes van het jaar teveel Stinkstof in de lucht zou zijn gesignaleerd. Voor de gemeente reden om als voorzorgsmaatregel de Boerenbruiloft niet door te laten gaan. Dat kon Kokkerhout natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en dus werd afgelopen zondag massaal het Boerenprotest bezocht.

De aanwezige wethouder Sjaak van den Berg was van plan zijn standpunt met hand en tand te verdedigen, maar tegen zo’n mensenmassa viel niet op te boksen. Hij kon dan ook niet anders dan bekend te maken dat de Boerenbruiloft toch door kan gaan. Het feest barstte direct los!

De boerenkoolcommissie der Kaninefaaten was gelukkig goed voorbereid en kon alsnog direct het nieuwe boerenpaar op spectaculaire wijze bekend maken. Vlak ervoor stond Carin Meiland nog op de bühne haar protestlied ten gehore te brengen, maar niet veel later werd zij bekend gemaakt als nieuwe Boerin der Kaninefaaten.

Bijzonder was dat zij de bekendmaking zelf voor haar rekening nam. Voor die gelegenheid had zij het protestlied van een nieuwe tekst voorzien, waarin zij deze onthulling deed. Groot was dan ook de verrassing toen zij voor de tweede keer opkwam om dit lied te zingen. Toen kon het feest pas echt losbarsten. Niet lang erna stelde zij haar Boer voor. Het bleek niemand minder dan Jaap Meiland. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin: Boerin Caatje van Piet Vos vanaf het Hoogtlaantje tot aan de Herenweg als je haar maar goed zit!
Alias: Carin Meiland

Boer: Boer Jaap van Nel van Jaap Aardappel tot Calla
Alias: Jaap Meiland

Getuige Boerin: Boerin Margreetje van Goof Hoed van Wist ik ‘t maar
Alias: Ingrid Duivenvoorde

Getuige Boer: Dick van Don Leo de Skilder
Alias: Dick Bader

Boerin Caatje is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boerin. Als kapster kapt zij menig Noordwijkerhouter en kletst ze wat af, en dat kan ze! Maar natuurlijk kent ook iedereen haar als voormalig zangeres van Nightlife, wat zij 17 jaar is geweest. En nog steeds valt ze af en toe in of treedt ze solo op! Altijd is het feest als Carin is geweest! Het vragen van haar Boer was geen moeilijke keuze, al jaren hebben Carin en Jaap een stilzwijgende afspraak dat zij ooit het boerenpaar zouden willen zijn en nu komt deze droom dus uit!

Haar Boer Jaap is ook al zo’n bekende Noordwijkerhouter. Wie heeft geen veiling van kerk of vereniging meegemaakt met Jaap als veilingmeester? Het handelen zat hem al jong in het bloed door geiten en konijnen op te kopen in de streek en op de veemarkt in Leiden te verkopen. Maar sportief is hij ook, hij slaat menig balletje op de tennisbanen van T.V. de Boekhorst. Een waardig onecht partner dus voor Boerin Caatje.

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boerin Margreetje en Boer Dick. Getuige Margreetje is er één van Goof Hoed van Wist ik ’t maar. Al tijden is zij 3x per week aan het trainen om op en top voorbereid de uitdaging als getuige aan te gaan. Als goede vriendin van Boerin Caatje is zij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Boer Dick is ook al zo sportief en slaat net als Boer Jaap menig backhand binnen de lijnen bij T.V. de Boekhorst. Verder is Dick natuurlijk bij elke Noordwijkerhouter bekend om zijn schilder en glas bedrijf, waar zijn opa 65 jaar geleden al mee is gestart. Als goede vriend van Boer Jaap is Dick een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins ConfetSchie, zijn Prinses Power en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 24 februari 2019. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins ConfetSchie, onder toeziend oog van zijn Prinses Power, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de online verkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten, andere media en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Foto's BON, filmpje protestlied Boerin Caatje.