Datum: 17-05-2022 - 20:24
02
feb
'20
Grootschalige alcoholcontroles in de regio waaronder Noordwijkerhout.
Geschreven door Politieberichten

Grootschalige alcoholcontroles in de regio waaronder Noordwijkerhout. (foto's)

Vrijdagmiddag en/-avond hebben er een aantal grootschalige alcoholcontroles plaatsgevonden in de regio. In de middag is er in zowel Lisse (rotonde Heereweg/2e Poellaan/Catharijnelaan) als rotonde Noordwijkerhout (Gooweg/'s-Gravendamseweg/Langelaan) een controle geweest, waarbij het verkeer uit alle richtingen dichtgezet werd en bijna alle bestuurders moesten blazen. Van de bijna 900 gecontroleerde bestuurders is er uiteindelijk...

eenmaal Proces Verbaal opgemaakt wegens onder invloed van alcoholische drank rijden.

's Avonds is de kruising van de N207 (Leimuiderweg) en de N208 (Leidsestraat) dichtgezet door de collega's. Hier hebben ruim 900 bestuurders moeten blazen. Ook hebben een aantal bestuurders een speekseltest moeten ondergaan in verband met vermoeden van rijden onder invloed van drugs.

Hier zijn 8 bestuurders betrapt op het onder invloed rijden van alcoholische drank en 2 bestuurders op het onder invloed rijden van drugs. Buiten een rijverbod zullen zij ook een geldboete moeten betalen of zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Een aantal bestuurders zijn verder nog betrapt op keren over een doorgetrokken streep, op een openstaande boete, het vervoeren van teveel personen op de achterbank, rijden zonder rijbewijs en werden diverse bestuurders gewezen op gebreken aan hun auto.