Datum: 05-07-2020 - 15:52
01
feb
'20
In memoriam: Thea ter Heide-Vrolijk. (Bridgeclub De Schelft)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

In memoriam: Thea ter Heide-Vrolijk. (Bridgeclub De Schelft)

In memoriam: Thea Ter Heide-Vrolijk. Bijna iedereen in ’t dorp weet wie Thea ter Heide-Vrolijk, ofwel THV was, door de talloze stukjes die ze in voor het Noordwijkerhouts Weekblad schreef en door de vele foto’s die ze gemaakt heeft en natuurlijk door het feit dat ze een echte Noordwijkerhoutse was. De kring van mensen die weet wat Thea voor Bridgeclub De Schelft heeft gedaan is kleiner. Thea was meer dan 18 jaar secretaresse van deze club....

Ze was de spil en het geheugen van het bestuur. Thea had het archief altijd bij zich, zodat steeds ter plekke nagekeken kon worden hoe we dingen in voorgaande jaren hadden gedaan en wat iets gekost had. 

De agenda, de natuurlijke leidraad voor een vergadering, werd door Thea opgesteld, maar daar hielden we ons meest niet aan. In willekeurige volgorde kwamen alle onderwerpen aan de beurt. We waren het onderling lang niet altijd met elkaar eens, maar iedereen voelde zich wel bij de gang van zaken. Thea maakte er een strak verslag van en iedereen wist precies van er van hem of haar verwacht werd.

Het jaarlijkse hoogtepunt was de Fiets-Bridge-Kroegendrive, die dit jaar voor de 19e maal georganiseerd wordt, altijd op Hemelvaartsdag. Een bridgedrive langs 5 verschillende horecabedrijven, een tocht die per fiets maar ook per auto afgelegd kan worden. Ons maximale aantal deelnemers was 140 paren. Zoveel mensen op weg, eist een strakke organisatie. Al die jaren klopte het en hebben we maar 1 maal een regenbui gehad.

De inschrijvingen kwamen bij Thea binnen, ze controleerde of deze met de betalingen klopten. Dat was en is altijd een heel gedoe omdat degene die zich opgeeft vaak een ander is dan degene die betaalt. Maar na zoveel jaar weet je wel hoe de groepen in elkaar zitten en welke namen bij elkaar horen.

Een ander puntje was de indeling van mensen die in dezelfde groep wilden fietsen. Mensen die op het laatste moment afzegden of nog niet betaald hadden, Thea had er plezier in deze puzzel. Thea heeft in 2017 uit handen van een vertegenwoordiger van de Nederlandse Bridgebond 'de Kei Award' ontvangen, een onderscheiding als dank voor het vele werk dat ze heeft verricht.

Vorig jaar bij de voorbereiding was Thea al ziek, maar samen met Greet, haar opvolgster, hield Thea toch de vinger aan de pols en was ze die dag het stralende middelpunt. Natuurlijk belicht ik in dit Memoriam alleen het werk van Thea, maar het was en is een activiteit van het hele bestuur. Het is een klus die gezamenlijk met veel plezier wordt geklaard.

Thea is een jaar later dan ik in het bestuur van de Bridgeclub gekomen. Ze is een jaar langer gebleven. Allebei 18 jaar. In deze tijd ontstond onze vriendschap. We konden op elkaar vertrouwen en we wisten wat we aan elkaar hadden.

Nadat Hennie was overleden, is Thea met ons op vakantie gegaan, in 2018 naar Ibiza. Toen was ze nog niet ziek, maar erg verdrietig omdat Hennie die zomer was overleden. In 2019 zijn we, op haar verzoek, naar Sicilië gegaan en zonder het te zeggen wisten we dat dit de laatste keer zou zijn. Jammer, jammer.

Namens iedereen van BC De Schelft bedank ik Thea en
wens vooral de kinderen en kleinkinderen veel kracht toe.
Ria Lucassen,
oud voorzitter