Datum: 11-08-2020 - 21:12
30
jan
'20
Moeder en dochter uit Noordwijkerhout op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek deel 1)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Moeder en dochter op Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika van de Postcode-Loterij. (dagboek deel 1)

Op 8 november plaatste Nicolette van Dam, als ambassadeur namens de Nationale Postcode Loterij, een oproep waarbij deelnemers aan de Postcode Loterij zich konden aanmelden om kans te maken op het winnen van een schitterende Goede Doelen reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers konden gratis meedoen, ze moesten alleen een hele goede motivatie en een filmpje er aan toevoegen. Uit de meer dan 10.000 aanmeldingen....

bleven er voor Nederland uiteindelijk vier gelukkige prijswinnaars over. Op woensdagmiddag 11 december maakte Nicolette van Dam op haar Instagram bekend dat Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en beide eigenaressen van Bed & Breakfast De Raetskamer in Noordwijkerhout, met hun filmpje (klik hier) en motivatie de unieke reis naar Zuid-Afrika samen met Nicolette en nog 2 andere winnaars Cesar en Aurinke mogen gaan maken van 2 t/m 9 februari 2020.

De redactie van BON heeft Danique en Jeannette bereid gevonden om middels een dagboek, met een verslag en foto's, bij te gaan houden over de vele bijzondere ervaringen die zij daar beleven in het mooie Zuid-Afrika.

Vandaag schrijven we deel 1: De voorbereiding:

Het begint te kriebelen…. over 2 dagen start de reis naar Zuid-Afrika.
Ook al weten we sinds 11 december dat we deze prijs hebben gewonnen, het voelt nog steeds onwerkelijk. Ondertussen hebben we een boekje ontvangen met het programma. Het wordt een prachtige belevenis waarbij de ene activiteit de andere opvolgt. Waarschijnlijk komen we niet uitgerust thuis, maar dat kan de pret echt niet drukken. We gaan zulke toffe dingen ondernemen!

Het begint al bij de eerste dag, we mogen overnachten in het Hilton op Schiphol. Daar ontmoeten we wellicht onze reisgenoten, we gaan met een groep van 25 op reis, 18 winnaars uit 5 landen en 7 gidsen en ambassadeurs van de Postcode Loterij.

Op zondag vliegen we in de ochtend naar onze bestemming Kaapstad. Dit is een hele reisdag, in de avond komen we daar aan en slapen in het Protea Hotel Fire&Ice Marriot. Op maandag gaan we naar Robben Island, citytour Kaapstad, naar Camps Bay en hebben we een diner bij 1 van de beste strand clubs van de stad.

Dinsdag gaan we weer het vliegtuig in, op weg naar Kruger National Park. Na aankomst en inchecken bij Skukuza Rest Camp direct op safari en in de avond een diner buiten vlakbij de rivier. Woensdag gaan we al voor het ontbijt op pad met een sunrise safari en na ontbijt uitchecken en door… naar het SANParks Joint Operation Centre voor een blik achter de schermen bij de rangers die hier met name neushoorns beschermen. We lunchen in de neushoornopvang.

Hierna gaan we naar Leaves Lodge & Spa voor een overnachting waar we voor het diner een ontmoeting en briefing hebben met Fortune Thermbo die ons meer verteld over de Roger Federer Foundation waar we donderdag een project van gaan bezoeken.

Zoals gezegd gaan we donderdag projecten bezoeken van de Roger Federer Foundation, we worden verdeeld in 3 groepjes en gaan ieder naar 1 van de projecten in Mpumalanga province. Na een korte debriefing vliegen we terug naar Kaapstad waar we in The Protea Hotel by Marriott Cape Town Victoria Junction overnachten.

Op vrijdag nog meer mooie activiteiten, we gaan naar Cape Point en op bezoek bij een pinguïn kolonie bij Boulders Beach. Na de lunch naar een tennis clinic die Roger Federer en Rafaël Nadal geven aan schoolkinderen. We hebben dan een meet-and-greet met de twee top tennisspelers. In de avond mogen we als VIP’s naar de wedstrijd tussen beide spelers.

Het is nog steeds niet voorbij, op de laatste dag gaan we nog op pad voor een wijntoer. We gaan naar 3 wijnhuizen en krijgen daar een wijnproeverij. Na een laatste diner met elkaar gaan we naar het vliegveld voor de terugreis, waarna we op zondagochtend landen, moe maar voldaan.

We hebben er zo’n zin in!

We zullen volgende week regelmatig verslag met foto’s doen op Blik Op Noordwijkerhout van deze prachtige reis.

Foto's PR.