29
jan
'20
Heel veel hout-activiteiten bij 3e 'Midwinter Zaagmanifestatie' bij Nobelhout op de Delfweg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Heel veel hout-activiteiten op 1 februari bij 3e 'Midwinter Zaagmanifestatie'.

Op zaterdag 1 februari 2020 organiseert de Bollenstreekhout Coöperatie van 10.00 tot 15.30 uur alweer de derde Midwinter Zaagmanifestatie. Onder het genot van een kop koffie, thee, warme glühwein en op de noten van muziek, bent u weer van harte welkom bij Nobelhout op de Groene Zagerij aan de Delfweg 36b (ingang Tuinboulevard). Er zijn volop demonstraties van o.a. van stamhout zagen, een stam met een diameter tot 120 cm wordt gezaagd aan plaathout....

Er is carf-werk (vogels, uilen, zitbankjes, etc). Daarnaast nog eens fijn draaiwerk en een scala aan producten. Van dekseldoosjes, pepermolens, tafelbladen, tuinstoelen, bijzettafels, wandplanken, vogelkasten, insectenkasten. Kijk voor het volledige programma op de poster onderaan de pagina.

Bollenstreekhout Coöperatie
In de Duin- en Bollenstreek Gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijkerhout, De Zilk, Vogelenzang, Noordwijk, Katwijk, Rijnsburg, etc. groeien duizenden bomen. Om diverse redenen worden deze bomen regelmatig geoogst. Het zware stamhout van deze bomen verdwijnt nog regelmatig als brandhout of biomassa uit de regio en komt elders in Nederland of buurland tot zijn eindbestemming.

Bollenstreekhout Coöperatie is opgericht om dit stamhout te bewaren. Wij verwerken de stammen in onze Groene Zagerij aan de Delfweg in Noordwijkerhout aan plaathout, drogen het en laten er in de regio diverse producten van maken. Onder andere tafels of tafelbladen.