Datum: 11-08-2020 - 20:19
28
jan
'20
Mevrouw Wendy Verkleij voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wendy Verkleij geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk. (foto's + opname toespraak)

Na het afscheid afgelopen week van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, was op maandagavond 27 januari de installatie van mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers als nieuwe burgemeester van Noordwijk. De beëdiging werd gedaan door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, tijdens een bijzondere raadsvergadering in de zeer sfeervolle en tot de laatste stoel bezette Oude Jeroenskerk in Noordwijk-binnen....

De nieuwe burgemeester werd, na de beëdiging door Commissaris van de Koning de heer Jaap Smit, toegesproken en van harte welkom geheten door mevrouw Visser-Danser (voorzitter van de vertrouwenscommissie), burgemeester Visser van Katwijk (namens de burgemeesterskringen in de regio) en loco-burgemeester Sjaak van den Berg namens het college van B&W.

Vervolgens werd de ambtsketen en de voorzittershamer die bij het burgemeesterschap behoort, overhandigd door loco-burgemeester Sjaak van den Berg en vice-voorzitter van de gemeenteraad de heer Hans Knapp. Daarna kreeg burgemeester Wendy Verkleij voor de eerste keer in haar nieuwe gemeente Noordwijk de microfoon en hield ze een gloedvolle toespraak. We hebben de toespraak voor u opgenomen zodat u hem terug kunt luisteren. (klik hier) 

Na afloop van deze bijzondere raadsvergadering was er een receptie waarbij alle aanwezigen de gelegenheid kregen om de nieuwe burgemeester te feliciteren. 

Eerste kroonbenoemde burgemeester.
Mevrouw Verkleij is op 20-12-19 bij Koninklijk Besluit tot burgemeester benoemd van de gemeente Noordwijk. Mevrouw Wendy Verkleij (56, VVD) was op dat moment nog burgemeester van Uitgeest en daarvoor wethouder en raadslid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Vertrouwenscommissie bereidde aanbeveling voor.
Voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Taetske Visser-Danser: “Daadkrachtig, integer en verbindend, die begrip heeft voor de identiteit van de verschillende dorpskernen en gezien zal worden als hún burgemeester. Met deze burgemeester denken we iemand gevonden te hebben die goed past binnen de profielschets van de gemeente Noordwijk. Een kandidaat die met haar achtergrond en open communicatiestijl weet wat nodig is voor het door ontwikkelen van de nieuwe gemeente Noordwijk zodat 1 + 1 = 3 wordt. Een ervaren bestuurder, die de positie van Noordwijk vooruit brengt.”

Foto's Blik Op Noordwijk en Richard van Egmond.