Datum: 05-07-2020 - 22:12
27
jan
'20
Mevrouw Wendy Verkleij voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Installatie Wendy Verkleij als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk live online te volgen.

Na het afscheid afgelopen week van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, is vanavond 27 januari de installatie van mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers als nieuwe burgemeester van Noordwijk. De beëdiging wordt gedaan door de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk-binnen en de aanvang is 19:30 uur. Na afloop van de vergadering is er een receptie waar...

er voor een ieder gelegenheid is om de nieuwe burgemeester te feliciteren. U kunt daarbij hierbij aanwezig zijn, maar u kunt de installatie ook live online volgen, klik dan op deze volgende link.

Eerste kroonbenoemde burgemeester.
De gemeenteraad van Noordwijk heeft deze aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gedaan. Mevrouw Verkleij is op 20-12 bij Koninklijk Besluit tot burgemeester benoemd. Mevrouw Verkleij (56, VVD) is op dit moment burgemeester van Uitgeest en was daarvoor wethouder en raadslid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Vertrouwenscommissie bereidde aanbeveling voor.
De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie. Voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Taetske Visser-Danser: “Daadkrachtig, integer en verbindend, die begrip heeft voor de identiteit van de verschillende dorpskernen en gezien zal worden als hún burgemeester. Met deze burgemeester denken we iemand gevonden te hebben die goed past binnen de profielschets van de gemeente Noordwijk. Een kandidaat die met haar achtergrond en open communicatiestijl weet wat nodig is voor het door ontwikkelen van de nieuwe gemeente Noordwijk zodat 1 + 1 = 3 wordt. Een ervaren bestuurder, die de positie van Noordwijk vooruit brengt.”

Foto PR.