Datum: 05-07-2020 - 09:05
25
jan
'20
Inschrijving NK-Schoolbowlen daverend succes, 4 scholen uit Noordwijkerhout en De Zilk in voorronde bij All American Bowling.
Geschreven door Bowlingvereniging Noordwijkerhout

Inschrijving NK-Schoolbowlen daverend succes, 4 scholen uit Noordwijkerhout en De Zilk in voorronde bij All American Bowling.

De inmiddels gesloten inschrijving van de voorronden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen, is met 149 schoolteams een daverend succes geworden. De groepen 5&6 en 7&8 van de vier scholen uit Noordwijkerhout: Prinsenhofschool, Victorschool, Regenboogschool en van De Zilk de Egelantierschool, hebben zich ingeschreven voor de voorronde bij All American Bowling...

De organisatie daarvan is in handen van Bowlingvereniging Noordwijkerhout in samenwerking met Sportbedrijf Noordwijk en alle voorronden moeten voor half april hebben plaatsgevonden. Verschillende bowlingcentra door heel Nederland, waaronder All American Bowling in Noordwijkerhout, zijn benaderd om mee te doen aan dit Nederlands Kampioenschap. Bowlen is een hele leuke sport en op deze manier stellen de centra kinderen in staat kennis maken met de bowlingsport. 

Dit heuse Nederlands Kampioenschap wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. Ieder jaar weer beleven een flink aantal kinderen heel veel plezier tijdens de voorronden en helemaal tijdens de landelijke finale. De landelijke finale werd overigens al drie keer uitgezonden door het NOS Jeugdjournaal en deze finale vindt dit jaar op 16 mei plaats bij Lucky's Bowling te Warmond.

Hoe werkt het precies?
Alle teams (bestaande uit 3 kinderen) spelen een voorronde van 3 games. Van alle deelnemende teams plaatst minimaal de kampioen per bowlingcentrum zich voor de landelijke finale. Om grote krachtsverschillen tussen teams te beperken mag er, per team, maximaal één spe(e)l(st)er lid zijn van de NBF.  Elke school kan met twee teams kampioen worden. Er wordt namelijk een kampioenschap voor de groepen 5&6 en een kampioenschap voor groepen 7&8 gespeeld. 

Het team met de hoogste score plaatst zich voor de landelijke finale op zaterdag 16 mei 2020. Tevens worden er, naar rato van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra finaleplaatsen toegewezen. Door meerdere teams in te schrijven voor dit NK Schoolbowlen hebben de scholen de kans kunnen vergroten, dat één of meerdere teams van hun school aan de landelijke finale kunnen deelnemen.