Datum: 11-08-2020 - 21:08
24
jan
'20
Afscheid van waarnemend-burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's afscheidsreceptie + raadsvergadering)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Afscheid van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. (foto's afscheidsreceptie + raadsvergadering)

De gemeenteraad en de wethouders hebben dinsdagavond 21 januari in een bijzondere raadsvergadering als eerste afscheid genomen van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. Na iets meer dan een jaar neemt zij afscheid van de gemeente Noordwijk en haar inwoners. Wethouder Sjaak van den Berg namens het college en Louis Koppel (GroenLinks) namens de gemeenteraad, bedankten haar ..

voor het goede werk wat ze gedaan heeft in het eerste jaar na de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Dinsdagmiddag werd door het college al informeel afscheid genomen van de waarnemend burgemeester, hierbij kreeg ze een cheque uitgereikt van € 250,- voor een opvangcentrum voor gehandicapten in Benin-West-Afrika. Precies zoals ze dat graag wilde als afscheidscadeau. Meer informatie is te vinden op: www.noordwijk.nl/detuinvantoyo

Jon Hermans-Vloedbeld wordt met ingang van maandag 27 januari opgevolgd door Wendy Verkley die daarvoor burgemeester was van Uitgeest en waar met ingang van dezelfde dinsdagavond oud-burgemeester Gerrit Goedhart tot waarnemend burgemeester is benoemd. U kunt de 3 toespraken van wethouder Sjaak van den Berg, Louis Koppel en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld terugluisteren via de volgende link > bij sluiting punt 8 : Klik hier.

Afscheidsreceptie donderdag 23 januari in NH Leeuwenhorst.
Donderdag 23 januari heeft waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld officieel afscheid genomen van de gemeente Noordwijk en haar inwoners. Het afscheid bestond uit twee delen. De middag startte met een interactieve sessie over geluk met geluksexpert Patrick van Hees. Het thema was 'Het geluk van Noordwijk'. In de sessie werden wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier naar de praktijk van alledag vertaald.

Het aanwezige publiek werd uitgedaagd om 'proefjes' op elkaar uit te proberen. Geluk is D.O.M.: Doelen, Oplaadpunten en Mensen. In de sessie werd uitgelegd hoe je je geluksgevoel tot het uiterste kunt inzetten in het dagelijks leven. In gezelschap van haar familie, kinderen en kleinkinderen genoot burgemeester Hermans van de lezing.

Daarna verplaatste het gezelschap zich naar een andere ruimte waar de receptie plaatsvond. Aangezien burgemeester Jon Hermans er niet van houdt om in een rijtje handen te schudden, begaf ze zich onder de aanwezigen om gezellige praatjes te maken en op een ongedwongen manier afscheid te nemen.

Tijdens haar afscheidsspeech benoemde de burgemeester drie belangrijke werkwoorden: Verbinden, Vernieuwen en Vertrouwen. Verbinden om op die manier mensen met elkaar in contact te brengen. Vernieuwen kan alleen als je eerst bent toegekomen aan vergeten en vergeving. Afstand moeten kunnen nemen van onvervulde dromen en ambities, afscheid nemen van gewoontes, maar dat geeft ook weer ruimte voor nieuwe energie.

De oproep is dan ook: werk aan nieuwe toekomst en schrijf aan een nieuwe gezamenlijke geschiedenis. Alleen vernieuwen als je bereid bent om niet meer te bouwen aan het verleden maar wel te bouwen aan de toekomst. Vertrouwen kun je niet claimen, vertrouwen moet je doen, een van de belangrijkste werkwoorden. 

De burgemeester gaf met een terugblik op het afgelopen jaar hoe trots ze is hoe de gemeente Noordwijk zich ontwikkelt heeft met de fusie en nog steeds ontwikkelt. Hoe lastig het was om verschillende teams samen te voegen, maar dat dat uitstekend gelukt is.

Daarnaast dankte zij de samenleving, de gemeenteraad, het college, de griffie, de bodes, politie, brandweer en de reddingsbrigade voor de fijne samenwerking die zij in het afgelopen jaar mocht ervaren en de band die ze heeft kunnen opbouwen. Met dank voor het vertrouwen, dank voor het plezier en dank voor de kans om te mogen werken voor deze geweldige gemeente.

Aan het einde van haar speech hing de burgemeester als laatste daad haar ambtsketen om bij loco-burgemeester Sjaak van den Berg, hij mag er voor zorgen dat de ambtsketen maandag 27 januari bij de nieuwe burgemeester, mevrouw Wendy Verkley, wordt omgehangen. 

Foto's afscheidsreceptie BON. Foto's afscheid gemeenteraad PR.