Datum: 25-02-2020 - 18:48
  
23
jan
'20
Benchmark bevestigt bestaansrecht Padua in Noordwijkerhout.
Geschreven door Woningstichting Padua

Benchmark bevestigt bestaansrecht Padua.

De benchmark 2019 van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, bevestigt dat een relatief kleine corporatie als Woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout alle reden voor bestaansrecht heeft. Op alle onderzochte onderdelen laat Padua mooie scores zien. Padua maakte voor de eigen Raad van Commissarissen op basis van de uitkomsten van de benchmark een overzicht waarin duidelijk wordt hoe Padua presteert in vergelijking met 14 andere corporaties...

die in de regio Holland Rijnland actief zijn. In de benchmark is gekeken naar het oordeel van de huurders, de bedrijfslasten, duurzaamheid alsmede onderhoud en verbeteringen. Hierop scoort Padua een B voor het oordeel van de huurders en voor de overige een A (wat de hoogste score is).

Directeur-bestuurder van Padua, Merlien Welzijn, laat als reactie weten heel blij te zijn met de uitkomsten van de benchmark. “Het laat zien dat ook kleine corporaties, zoals die van ons, recht van bestaan hebben.” Padua heeft eerder besloten in ieder geval de komende jaren zelfstandig te blijven.

Belangrijk voor elke corporatie is welk oordeel de huurders hebben. De (nieuwe) huurders geven een 8,7. Het onderdeel reparatieverzoeken en -uitvoering laat een 7,8 zien. Welzijn: “We zijn tevreden over deze uitkomsten. Tegelijkertijd blijven we naar verbeteringen streven. De waardering van onze huurders is een enorme motivatie voor ons. Ik ben vooral ook erg trots op mijn collega’s die iedere keer weer garant staan voor onze prestaties.”

Het bewaken van de kwaliteit van de woningen die Padua beheert staat bij de woningstichting hoog in het vaandel. Dat dit ook in de praktijk wordt waar gemaakt, blijkt uit het benchmark onderdeel ‘onderhoud en verbeteringen’. Drie A’s op evenveel onderdelen waaronder de kwaliteit van de woningen zoals die door de huurders wordt ervaren. Ook de inzet van de woningcorporaties op duurzaamheid, waaronder de energie-index en de CO2-uitstoot, is in de benchmark onderzocht.

Op deze onderdelen kreeg Padua ook een A. De resultaten zijn des te opmerkelijker omdat Padua al haar activiteiten en werkzaamheden uitvoert tegen zeer lage bedrijfslasten. Welzijn: "Onze zeer lage bedrijfslasten geven ons de ruimte om onze organisatie verder te verstevigen. Daarmee kunnen wij onze dienstverlening ook in de toekomst blijven waarborgen. Dat voelt heel comfortabel."