23
jan
'20
Expositie schilderijen in Munnekeweij in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Expositie schilderijen Shirley van den Burg (23) in Munnekeweij. (foto's)

Donderdag 23 januari heeft de opening plaatsgevonden van een nieuwe expositie van schilderijen in de gang van zorgcentrum Munnekeweij. De schilderijen zijn vervaardigd de Noordwijkerhoutse Shirley van den Burg. Shirley is 23 jaar jong en ze schildert pas sinds 2018, maar er zijn al aardig wat kunstwerken uit haar handen gekomen. Ze is op aanraden van anderen gestart met schilderen om daarmee wat rustpunten in haar drukke leven te creëren...

Ze kocht daarom wat schildersspullen, bekeek wat filmpjes op Youtube en kwam al snel tot de conclusie dat schilderen heel erg leuk en rustgevend is. Shirley schildert meestal met acrylverf omdat ze dit persoonlijk het prettigst vindt werken. Omdat de jonge kunstenares pas twee jaar schildert vindt ze het moeilijk om te omschrijven wat precies haar schilderstijl is en ze daarom ook nog veel aan het ontdekken is.

Op dit moment zit Shirley in haar laatste jaar van de opleiding PABO (leerkracht basisonderwijs) en heeft ze de specialisatie ‘Kunst’ afgerond. Hiermee heeft Shirley geleerd hoe je kunst kan combineren in het basisonderwijs en om op deze manier de lessen wat extra’s te geven. Ze vindt het daarom ook heel leuk om regelmatig met haar leerlingen te schilderen.

Shirley hoopt  zichzelf in de toekomst nog meer te kunnen ontwikkelen en daarmee flink veel schilderijen te kunnen maken! U kunt de kunstwerken van Shirley tot half mei tijdens kantoortijden bekijken en bewonderen, in de gang van zorgcentrum Munnekeweij aan de Via Antiqua  in Noordwijkerhout.

Foto's BON.