Datum: 08-07-2020 - 07:19
21
jan
'20
Blaaskapellenavond 22 jaar Nix Dus één groot feest in Noordwijkerhout.
Geschreven door Blaaskapel Nix Dus

Blaaskapellenavond 22 jaar Nix Dus één groot feest. (foto's)

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Blaaskapel Nix Dus vierde jaar 22e verjaardag in Café van der Geest. Rond 21.30 uur werd er afgetrapt door de jubilerende kapel in een vol café. Volledig in nieuwe kleding (mede mogelijk gemaakt door Kroon Tuinen, Fonds1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Ruigrok Stichting) betrad Nix Dus het podium. Eerst werden alle carnavalsverenigingen welkom geheten en tijdens dit welkom werd Nix Dus al met cadeaus overladen....

Na dit officiële moment werd er afgetrapt door Nix Dus en volgden de optredens van alle kapellen in rap tempo elkaar op. Naast Nix Dus waren namelijk ook alle andere blaaskapellen aanwezig en De Stropers, De Keietoeters, De Koetillers en ’t Is Keun lieten dan ook deze avond van zich horen en zien. Iedereen 15 minuten spelen, vervolgens een kort moment voor de felicitaties van de kapellen, en daarna weer gelijk door met muziek maken. Want dat is waar het deze avond om draaide, blaaskapellenmuziek!

Tot een uur of half één speelde de kapellen er lustig op los en daarna werd de avond afgesloten door DJ Marco Schelvis. Voor Nix Dus is het de komende weken even wat rustiger, maar met de carnaval zijn zij weer volop te zien. Blijf hen dus volgend via de sociale media:
https://www.nixdus.nl/
https://www.facebook.com/nixdus/
https://www.instagram.com/kapelnixdus/

Foto's JP/Snapshot.