Datum: 30-06-2022 - 05:43
20
jan
'20
Dansgarde Keiebijters behalen groot succes op Tolhekker Dansgarde toernooi in Noordwijkerhout. (foto's).
Geschreven door CV De Keiebijters

Dansgarde Keiebijters behalen groot succes op Tolhekker Dansgardetoernooi (foto's)

Op zaterdag 18 januari reisde de dansgardes van Carnavalsvereniging de Keiebijters af naar Hattemerbroek voor het Tolhekker dansgardetoernooi. Een gezellige dag samen met andere verenigingen waar alle dansmariekes laten zien waarvoor zij het hele jaar getraind hebben. De mini-dansgarde mocht als eerst op met hun gardedans en lieten zien dat zij goed geoefend hadden. Wat later was de maxi-dansgarde aan de beurt. Zij toonden hun gardedans met diverse sprongen....

en een spectaculaire lift. Na de pauze presenteerde de mini-dansgarde de showdans. Dit jaar dansen zij een eigen variatie op de K3 musical “K3 en de 3 biggetjes”. In deze dans zien we: 3 biggetjes, 2 wolven, 1 lammetje, 2 konijnen en 1 vos. Ze dansen op de muziek “Welkom bij de 3 biggetjes”.  De dames hadden er allen veel zin en straalden op het podium.

De maxi-dansgarde maakte de dag af met hun showdans op de muziek uit de film “Mamma Mia 2” die is gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA. De liedjes die voorbij komen zijn ”I was cheated bij you”, “Here we go again” en “Voulez vous”. De dames glitteren met hun glitter showkleding en achtergrond op het podium. De dans zag er wederom geweldig uit. Je kon zien dat de dames hard getraind hadden om er weer een mooie show van te maken.

In de zaal waren Prins Nounours en Prinses Curiosa aanwezig om alle dames aan te moedigen. Voor alle dansmariekes hadden zij wat lekkers meegenomen en gaven alle dames een groot compliment voor hun danskunsten.

Aan het eind van de dag was het tijd voor de prijsuitreiking. De mini-dansgarde behaalde met hun garde dans een 2e plaats en met hun showdans ook een 2e plaats. De maxi-dansgarde kregen voor hun goed uitgevoerde gardedans de 1e plaats en scoorden met hun spetterende showdans wederom een prachtige 1e plaats.

Prins Nounours, Prinses Curiosa en Carnavalsvereniging de Keiebijters zijn enorm trots op de prestatie van hun dansgarde. Als u de dansgarde ook live wil zien kom dan kijken in de nieuwe feesthal van de Keiebijters aan de Ambachtsweg nr 5. In de carnavalsperiode zullen zij tijdens diverse evenementen hun dans te tonele brengen.

Foto > Hoffotograaf Marc vd Molen (klik hier voor meer foto's)