Datum: 06-07-2022 - 12:19
15
jan
'20
Kiloknaller judotoernooi geslaagd in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Judoteam Bollenstreek

Judo Team Bollenstreek pakt prijs op Nederlands meest prestigieuze judotoernooi.

g en zondag werd er door het judo team van Sportschool Kaizen, Judo Team Bollenstreek, deelgenomen aan het Matsuru Dutch Open Espoir. Aan dit toernooi deden ruim 1700 judoka’s mee uit 20 verschillende landen. ‘Dat het pittig zou worden voor onze judoka’s was natuurlijk al van te voren bekend. Er werd de laatste tijd vooral getraind op hardheid in het vastpakken, doorzetten bij worpen en conditioneel diep durven gaan. Dit was terug te zien bij onze deelnemers’....

Aldus hoofdtrainer Johan Zagers Bij de heren onder de 18 jaar kwamen onze judoka’s net wat te kort. Soms was het gewoon domweg verschil in massa, en andere keren werden we helaas overklast. Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer hadden de pech dat ze vrij licht in het gewicht zaten. Bas Verwer: ,Van onze trainer mogen wij niet afvallen vlak voor een toernooi. Uiteraard mogen wij wel proberen op een bepaald gewicht te blijven, maar zodra onze trainer het kantje boord gaat vinden moeten we van hem doorgroeien in het gewicht. Dit brengt af en toe risico’s met zich mee dat we dan licht in het gewicht zijn’.

Zagers vult aan: , Ik wil dat kinderen in hun groei geen problemen ondervinden met voeding. Zij hebben alle energie nodig om te groeien en te presteren op zowel sportgebied als op school en daar past geen afvallen bij. Zeker niet als ze zes keer per week trainen’. Verder bij de heren was Yannick Turk op de mat, hij liet sterk judo zien. Hij controleerde de wedstrijd goed, liet helaas een klein gaatje vallen en werd geworpen. Omdat de tegenstander niet in de halve finale kwam, was dit einde toernooi voor hem.

Bij de dames -18 moesten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker als eersten de mat op. Myrthe begon sterk met een prachtige overwinning. IN haar tweede wedstrijd kwam ze in de problemen en werd al snel geworpen. In haar herkansing kwam zeer sterk terug. Een onachtzaam moment bracht haar ten val en verloor ze haar partij. Isa Russchenberg begon heel sterk in het gevecht, zette helaas een worp net te vroeg in en kwam hierdoor verkeerd uit en werd direct afgestraft met een houdgreep.

Eva Hornsveld trad pas later de mat op. ‘Eva heeft vorige week een trainingstage in Linz gevolgd en daar hebben wij samen getraind op een nieuwe pakking en die was vandaag erg succesvol’ aldus Zagers. Zelfs zo succesvol dat Eva uiteindelijk de bronzen medaille mocht omhangen!