Datum: 09-12-2021 - 04:38

   

11
jan
'20
The Final Presentations bij het uitwisselingsbezoek leerlingen Hirado en Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.(foto's)
Geschreven door Stichting Hirado-Noordwijk

The Final Presentations bij het uitwisselingsbezoek leerlingen Hirado en Leeuwenhorst. (foto's)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijk is op 5 januari een delegatie van leerlingen en docenten naar Noordwijkerhout gekomen vanuit Hirado Japan. Deze uitwisseling is ter bevordering van de vriendschapsband tussen de inwoners van de gemeente Hirado en de gemeente Noordwijk(erhout). Deze doelstelling wordt bereikt worden door het organiseren van uitwisselingsbezoeken, waarbij het kennis nemen van de maatschappelijke en culturele werkelijkheid...

van de beide gemeenten centraal staat. Dit is de 8e uitwisseling tussen de scholen. Nadat de leerlingen in oktober in Hirado waren is dit het tegenbezoek. De leerlingen verblijven in gastgezinnen en volgen een uitgebreid programma op Teylingen college Leeuwenhorst. Dit programma wordt gekenmerkt door samenwerking, educatie en de culturele uitwisseling. Zie o.a. 2 nieuwsitems op BON:  Bezoek Munnekeweij en plaatsen bomenbordje bij Maki-Tree.

In Japan werd een nationale presentatie gegeven en nu werd deze gegeven op Leeuwenhorst, in aanwezigheid van leden van het college van B&W van de gemeente Noordwijk, vertegenwoordiging ambassade Japan en bestuur Nederland Japan Vereniging.

De leerlingen hebben dit vormgegeven in een presentatie van Hollandse gebruiken, spelletjes en activiteiten. Op een ludieke wijze worden daarmee de verschillende “Hollandse” gebruiken toegelicht. De Japanse presentatie volgde de seizoenen met bijbehorende feesten en gebruiken.De komende week volgt nog een intensief programma van samenwerken en plezier maken.

Foto's PR.