12
jan
'20
Kaninefaaten en Harpe Davids steken het liedfestival in een nieuw jasje met Gerrit Heen en Weer als winnaar. (update foto's+filmpje winnaar)
Geschreven door Redactie BON

Kaninefaaten en Harpe Davids steken het liedfestival in een nieuw jasje met Gerrit Heen en Weer als winnaar. (update foto's + filmpje winnaar)

Zaterdagavond was in een gezellig gevulde zaal de 28e editie van het liedjesfestival. De jury, bestaande uit voorzitter Anita van der Zon, Alex Duivenvoorde en Suzanne van Gelderen, hadden de lastige taak om uit de zes deelnemers de winnaar te kiezen. Deze editie was er een nieuwe opzet het liedjesfestival werd begeleid door de harmonie van De Harpe Davids onder leiding..

van dirigent Hendrik Jan Lindhout. In drie blokken kwamen er plaatselijk bekende zangers en zangeressen die onder de muzikale begeleiding van de harmonie Hollandse meezingers zongen. Joke Brouwer vertolkte ‘Maak me gek’ van Gerard Joling, ‘Als de morgen is gekomen’, en Volare.

Monique van Grieken stortte zich op de liedjes ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’, ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ‘Dromen zijn bedrog’, en ‘Leef’. Peter van den Burg zong ‘Brabant’, wat gedirigeerd werd door Ria Vink, de winnaar van Maestro 2019. Daarnaast zong hij ‘Dan volg je haar benen’. Peter van den Berg nam ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ en ‘Zij gelooft in mij’. Nelleke Klinkenberg en Carla Smit zongen ‘Ik heb je lief’.

Gerrit Heen en Weer had een drukke avond, want naast zijn deelname aan het liedjesfestival was hij ook één van de gastzangers en vertolkte vol vuur en passie ‘Rosamunde’ en ‘Het dondert en het bliksemt’, wat goed was voor een lekkere polonaise.

De deelnemers bestonden uit ‘oude bekenden’ die al jaren mee doen tot echte nieuwkomers. Zo waren daar de Leipe Zuipers met ‘Hoessut?!, Trio 1+1+2 met Prins Nounours van de Keiebijters met hun lied ‘Oh teddybeer'. Het alom bekende Kaninefaatenkoor met het aanstekelijke lied ’Terrassen’.

Gerrit Heen en Weer die voor de 28e keer mee deed, nu met het lied ‘Ode aan Hop’, De Sombrero’s met ‘Hier nog bier’, en de Powerboys, bestaande uit de adjudanten van Prins Confetschie en Prinses Power van de Kaninefaaten, met hoe kan het ook anders het ‘Confetschielied’.

Tijdens de avond werd Claudia van Nobelen, muzikante van de Harpe Davids, uitgebreid in het zonnetje gezet. Zij is maar liefst 25 jaar lid en ontving uit handen van voorzitter Bas van der Tang een oorkonde, een speldje en attenties.

Na het optreden van de senioren dansgarde van de Kaninefaaten en van de Koetillers was het dan eindelijk tijd voor de uitslag. Wie is de winnaar geworden van het 28e liedjesfestival? De derde prijs was voor De Powerboys, de tweede prijs voor De Leipe Zuipers en de winnaar werd Gerrit Heen en Weer die dolgelukkig over het podium stuiterde. Uiteraard mocht hij als winnaar zijn winnende lied nog een keer ten gehore brengen.

Foto's Wendy Weijers en update PR. (Klik hier voor het filmpje van het winnende lied)