Datum: 02-10-2023 - 17:28
12
jan
'20
Prins Philip en Prinses Jessica stralen op het Winterfeest 2.0 in Noordwijkerhout (update foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Prins Philip en Prinses Jessica stralen op het Winterfeest 2.0 in Noordwijkerhout (update foto's)

Het Winterfeest is al jarenlang een begrip voor mensen met een beperking in de Duin- en Bollenstreek. Dit carnavalsfeest werd maar liefst rond de 45 jaar georganiseerd door de Zevensprong. Zij hadden helaas besloten om het feest door verschillende redenen niet meer te organiseren. De carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek vonden dat het carnavalsfeest voor deze doelgroep niet verloren mocht gaan. Gezamenlijk...

werd er in 2018 een commissie 'Winterfeest 2.0' in het leven geroepen om een doorstart te maken en afgelopen zomer 2019 werd de Stichting Winterfeest officieel opgericht.

De volgende carnavalsverenigingen uit de Duin- en Bollenstreek zijn betrokken bij de organisatie van dit carnavalsfeest: uit Noordwijkerhout De Kaninefaaten, De Keiebijters, De Vikings en De Tulpkabouters. Uit De Zilk de Duinknijnen, uit Voorhout De Bokken, uit Lisse De Gaapstokken, uit Sassenheim De Saksen, uit Noordwijk de Noortukkers en de carnavalsvereniging uit Hillegom.

Na de eerste geslaagde editie op 11 januari 2019 met vele honderden feestelijke en enthousiaste bezoekers, werd op vrijdagavond 10 januari 2020 met succes de alweer tweede editie van het Winterfeest 2.0 gehouden. De jubilerende 55-jarige Carnavalsvereniging De Keiebijters zorgde op deze avond voor het prachtige Winterfeest-prinsenpaar: 'Prins Philip en Prinses Jessica'. 

De avond in De Schelft werd een heerlijk druk bezocht Winterfeest met optredens van DJ-R.M.H., de mini-dansmariekes van de Gaapstokken en de maxi-dansmariekes van de Duinknijnen, de blaaskapellen de Torentrekkers en Kleintje Pils. Maar ook het traditionele optreden van de Bollenband mocht niet ontbreken en waren er oergezellige meezing-optredens van het Trio 1+1+2-1 en Gerrit Heen en Weer. Het was dan ook weer heerlijk feessie op het Winterfeest 2.0 in De Schelft.

Word Vriend van het Winterfeest:
Om dit fantastische feest voor deze bijzondere doelgroep te blijven organiseren is Stichting Winterfeest op zoek naar vrienden. Voor een bedrag van € 5,- per jaar steun je de stichting en hiermee dit grandiose doel. Vul hieronder je gegevens in en Stichting Winterfeest komt bij je terug om je inschrijving definitief te maken! Namens alle deelnemers bedankt! Meer info zie de website: www.stichtingwinterfeest.nl.

Foto's in de fotogalerij van BON > JP/Snapshot.

* Klik hier voor foto's van Marc vd Molen.

* Klik hier voor foto's van Blik Op Noordwijk.

* Klik hier voor foto's van JP/Snapshot.