08
jan
'20
Leerlingen Hirado en Leeuwenhorst plaatsen door wandelaars geschonken bomenbordje bij de Japanse 'Maki-tree'. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Leerlingen Hirado en Leeuwenhorst plaatsen door wandelaars geschonken bomenbordje bij de Japanse 'Maki-tree'. (foto's)

Op maandag 22 augustus 2016 ontving de toenmalige burgemeester Gerrit Goedhart van de gemeente Noordwijkerhout, twee bloemenhandelaren uit Hirado Japan op het gemeentehuis voor het Growing Flowers of Friendship Project. Tijdens dit bezoek stonden de burgemeester en zijn Japanse bezoekers stil, bij het destijds eerste lustrum van de stedenband....

tussen Noordwijkerhout en Hirado. Om het lustrum van 5 jaar van de stedenband te vieren werd in 2016 door de Japanse gasten als dank aan de gemeente Noordwijkerhout o.a. het Japanse boompje, de Maki-tree, aangeboden en deze werd tijdens het bezoek geplant in de tuin van het gemeentehuis. 

Nu meer dan drie jaar later was er op woensdag 8 januari opnieuw aandacht voor het inmiddels flink gegroeide kleine boompje wat in 2016 werd geplant. Carolinda van der Linden organiseert in samenwerking met Yvonne Philippo en Herman Doornebal regelmatig bomenwandelingen, waarbij men medewandelaars een route laat lopen langs bijzondere bomen in Noordwijkerhout.

Hierbij kwam men op het idee om via de wandelingen geld op te halen en daarvan een bomenbordje te gaan plaatsen ter informatie bij de betreffende bijzondere boom. De Japanse Maki-tree in de tuin van het gemeentehuis is dus nog niet zo oud maar voor Noordwijkerhout wel een bijzondere boom.

Ter herinnering aan de gift van de Japanse bezoekers in 2016 mochten op woensdagochtend 8 januari twee leerlingen, van de scholen uit Hirado (die op dit moment op bezoek zijn in Nederland) en van het Leeuwenhorst, het bomenbordje plaatsen in het bijzijn van medeleerlingen, hun begeleiding, Carolinda van der Linden en Herman Doornebal. 

Het door Carolinda en medewandelaars geschonken bomenbordje is een mooi aandenken en geeft informatie aan de voorbijgangers van het boompje in de Kleine Schoolstraat.....en tekst staat natuurlijk in het Nederlands en Japans!

Foto's BON