Datum: 06-07-2020 - 08:33
05
jan
'20
Feestelijke strik om de toren van de 100-jarige Zilker Heilig Hartkerk in De Zilk. (foto's)
Geschreven door BON / Jubileumcommissie '100 jaar Heilig Hart kerk'

Jubileumjaar 100-jarige Heilig Hartkerk in De Zilk van start gegaan. (foto's)

Na ruim een jaar denken en praten door een opgerichte jubileumcommissie, is er een mooi feestelijk jaarprogramma 2020 ontstaan met medewerking van Zilkse verenigingen, stichtingen, de school en parochianen. Er is een thema bedacht om door het jaar heen terug te laten komen 'De kracht van Samen; Toen, Nu en in de Toekomst'. Met afgevaardigden uit het dorp is een heuse ‘Kick-off’ meeting geweest, met als doel: waar kunnen wij elkaar mee van dienst zijn...

waar kunnen wij elkaar tegemoetkomen en hoe kunnen wij elkaar enthousiasmeren. Nou dat doel is behaald! Het was een fijne avond waarin 'de commissie-100 jaar' weinig aan het woord was. De ideeën werden gedeeld en aangevuld door alle aanwezigen. 'De kracht van samen' kwam op deze avond helemaal tot zijn recht.

Wij zijn met elkaar tot een mooi programma gekomen, wat nog volop groeit en uitgewerkt wordt. We kunnen u alvast melden dat er iedere maand een activiteit gaat gebeuren, behalve in de maand juli; deze maand is gereserveerd voor vakantie!

Update 5-1-2020 > Jubileumjaar 100-jarige Zilker Heilig Hartkerk van start gegaan:
De jubileumcommissie kwam op lumineuze idee om in het kader van 100 jaar Heilig Hartkerk, de kerk te voorzien van een feestelijk tintje zodat iedereen ook aan de buitenkant kan zien dat men in De Zilk iets unieks te vieren heeft. Zaterdagochtend 4 januari 2020 werd de toren van de kerk met behulp van een hoogwerker, op 15 meter hoogte voorzien van heel grote goudkleurige strik....werkelijk een prachtig en feestelijk gezicht. (zie fotoverslag) 

Zondagochtend 5 januari was er om 9.30 uur de eerste eucharistieviering van 2020 en na de dienst togen alle kerkgangers naar buiten, om voor de kerk getuige te zijn van de start van het jubileumjaar van de 100-jarige Heilig Hartkerk. Na het onthullen en de zegening van de jubileumvlag (en ook kerkgangers), hees diaken Iwan Ossewijer de jubileumvlag van de 100-jarige kerk onder applaus van de aanwezigen na de top van de mast.

Met de feestelijke strik om de toren en de vlag in top, is er door de jubileumcommissie een startsein gegeven voor het vieren van het jubileumjaar '100 jaar Heilig Hartkerk in De Zilk'. Iedere maand worden er één of meerdere activiteiten georganiseerd (zie programma hieronder), die in het teken staan van het jubileum. Na het hijsen van de vlag werd er in het parochiehuis koffie gedronken en de nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Het feestelijke programma in 2020:
- Opening van het jubileumjaar na de Eucharistieviering van 9.30 uur, op zondag 5 januari met een nieuwjaarsreceptie.
- Creatieve activiteit door leerlingen van de basisschool de Egelantier. Zij gaan aan de slag met als uitgangspunt de glas-in-loodramen van de kerk, hun werk wordt na afloop door de kinderen naar de kerk gebracht en tentoongesteld vanaf 16 januari.
- Lezing door Leo Feijen op 14 februari.
- Tentoonstelling van Oud de Zilck laat de kerk door de jaren heen zien op 6, 7 en 8 maart.
- Muzikale eucharistieviering ondersteunt door Berry en The Sky Devils op 8 maart.
- Uitvoering van de musical JC 2.0 door Hakuna Matata en de grote groep mensen die vanaf de zomer 2019 aan het repeteren zijn op 2, 3 en 4 april.
- Het leggen van een mozaïek door de Feestcommissie bij de kerk.
- Een autopuzzelrit op 16 mei in het teken van de kerken van de Bollenstreek, georganiseerd door De Duinknijnen in samenwerking met Lo de Haas.
- Reünie van het koor Jevoa op 6 juni.
- Traditionele viering van het Heilig Hartfeest op 14 juni.
- Een Heilig Hartbeelden-tentoonstelling, die de naam van onze kerk eer aan doet!
- Eucharistieviering op 30 augustus in aanwezigheid van Bisschop v.d. Hende.
- Presentatie van het jubileumboek dat de geschiedenis van de kerk vertelt.
- Het maken van een werkstuk van Dahlia’s.
- Een muzikale middag op 11 oktober door artistieke parochianen met Maria in de hoofdrol!
- Organiseren van een kerstgroep-tentoonstelling, eind november, ingevuld door u: heeft u een kerstgroep die u wilt laten zien aan uw mede-parochianen? Meld het ons!
- Afsluiting van het jaar met een Herdertjestocht, georganiseerd door Hakuna Matata in samenwerking met Altesa en de Feestcommissie.