Datum: 02-07-2020 - 11:11
05
jan
'20
Luchtkwaliteit houdt de gemoederen bezig in Noordwijk,  Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Luchtkwaliteit houdt de gemoederen bezig in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

In navolging van de landelijke politiek, is ook de gemeentelijke politiek bezig met onderzoek naar de kwaliteit van de lucht binnen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Uit een onderzoek van gemeenteleden is gebleken dat de samenstelling van de lucht binnen de gemeente vrij stabiel is, met daarin een aantal uitschieters. Uit onderzoek komt naar voren dat in de gemeente een aantal keer per jaar een piek waar te nemen is in de concentratie N2O2CH4CO2HS...

in de volksmond 'Stinkstof' genoemd. Deze piek in luchtdichtheid concentratie lijkt zich vooral voor te doen in een bepaalde tijd van het jaar, al is nog niet helemaal te duiden wanneer precies. Wel lijkt het zich steevast circa 40 dagen voor Pasen voor te doen.

Maatregelen
Nader onderzoek zal vast moeten stellen wat de gevolgen van deze piek zal zijn voor de volksgezondheid, maar de verwachting is dat de gemeente hier niet op zal wachten om maatregelen aan te kondigen. Wat deze maatregelen zullen zijn, is op het moment van publicatie nog onbekend. Wel is bekend dat de gemeente begin volgende week met een statement naar buiten zal treden. Hierin zullen ook de eventuele maatregelen worden behandeld.

Foto BON.