Datum: 02-06-2023 - 19:37
04
jan
'20
Jaap van der Steen 'Zilker van het Jaar 2019'. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Jaap van der Steen 'Zilker van het Jaar 2019'. (foto's)

Voetbalvereniging en Tennisvereniging Van Nispen organiseerden op vrijdagavond 3 januari weer gezamenlijk een nieuwjaarsreceptie. Dit jaar werd hij gehouden in de kantine van Tennisvereniging Van Nispen. Deze nieuwjaarsreceptie is niet alleen bestemd voor leden van de twee verenigingen, maar voor alle Zilkers en dat zorgde voor een gezellige drukke kantine. Dit jaar hielden beide voorzitters, Paul Janssen van Tennisvereniging Van Nispen....

en Peter Geerlings van de Voetbalvereniging Van Nispen, de nieuwjaarstoespraak en wenste de Zilkers alle goeds voor 2020. De organisatie van de nieuwjaarsreceptie is twee jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen en werd toen voor de eerste keer de 'Zilker van het jaar' bekend gemaakt dan was voor 2017 Hans Mesker. Afgelopen jaar viel voor 2018 en de tweede 'Zilker(s) van het Jaar' de eer te beurt aan Lo en Coby de Haas.

Op deze vrijdagavond 3 januari in 2020 mocht voetbalvoorzitter Peter Geerlings de derde 'Zilker van het jaar' van het jaar 2019 bekend maken. De zoektocht naar deze man of vrouw wordt gedaan door een commissie met personen uit de verschillende verenigingen. Zij leverden een lijstje in met namen waarvan zij vonden dat hij of zij in aanmerking zou komen voor deze mooie erkenning.

De 'Zilker van het jaar' moet voldoen aan het volgende criterium: hij of zij moet maatschappelijk zeer betrokken zijn in het leven van de Zilkers en zich op een bijzondere wijze inzetten als vrijwilliger voor de inwoners van De Zilk. Peter gaf aan dat de commissie ook dit jaar unaniem was wie er gekozen zou worden als  'Zilker van het jaar' en dat is voor 2019 de heer Jaap van der Steen. 

Jaap van der Steen 'Zilker van het Jaar 2019'.
De nominatie voor 2019 is volgens commissie niet alleen gebaseerd op specifieke activiteiten in het afgelopen jaar, maar zeker ook vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger op verschillende fronten. Naast zo'n 40 jaar actief lid bij de voetbal, heeft Jaap zich met allebei soorten vrijwilligerstaken bezig gehouden: leider, trainer, materiaal, onderhoud/reparatie, sinterklaas activiteiten, kerstactiviteiten (kerstman), etc.

Niet alleen op de voetbal was Jaap actief, ook voor de carnaval heeft hij zich flink ingezet: kaartverkoop en wagenbouw jeugd. Voor Drumfanfare Altesa zette Jaap zich altijd in als portier en ook voor deze vereniging hielt hij zich bezig met kaartverkoop.

Voor de Heilig Hartkerk vervulde Jaap ook een belangrijke rol. Hij helpt met graven delven en schudden, grafstenen opknappen en bij onderhoud van de begraafplaats. Dat laatste doet Jaap nog steeds.

Jaap is iemand die zich een heel groot deel van zijn leven heeft ingezet voor de Zilkse gemeenschap, niet zozeer op de voorgrond, maar altijd een 'stille kracht' waar De Zilk erg dankbaar voor kan zijn! Een terechte erkenning voor Jaap als 'Zilker van het Jaar 2019'. 

Foto's BON.