Datum: 06-10-2022 - 16:23
02
jan
'20
Brand reden voor Padua om bijeenkomst te organiseren over veilig wonen in Noordwijkerhout.
Geschreven door Woningstichting Padua
Foto's Redactie BON

Brand reden voor Padua en brandweer om bijeenkomst te organiseren over veilig wonen.

Een recente brand in een inpandige berging van één van de huurwoningen van Woningstichting Sint Antonius van Padua in Noordwijkerhout is voor de woningstichting aanleiding om samen met de brandweer een bijeenkomst over veilig wonen te beleggen voor de betrokken bewoners. Op tweede kerstdag kwam om 21.10 uur een melding bij de brandweer binnen over brand in de inpandige bergruimte van één van de huurwoningen van de...

woningstichting Sint Antonius van Padua in Noordwijkerhout. Bij aankomst besloot de brandweer om het hele gebouw te ontruimen.

Om te achterhalen wat de oorzaak van de brand is geweest heeft Padua specialistisch bureau Stekelenburg onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Stekelenburg heeft geconcludeerd dat de brand is ontstaan in het midden van de berging. De exacte oorzaak kon door de vernietigende werking van de brand niet meer achterhaald worden. Wel is vastgesteld dat de brand niet in of nabij de cv ketel is ontstaan.

Voor de woningstichting is het incident aanleiding om voor de betreffende bewoners in samenwerking met de brandweer een bijeenkomst te organiseren over veilig wonen. Manager Wonen van Padua, Hannie van Doorn: “Veiligheid en dan met name de veiligheid in en rond onze huurwoningen staat bij Padua hoog in het vaandel. In de afgelopen jaren hebben wij meermaals schriftelijk informatie verstrekt aan onze huurders over de aspecten die spelen bij veilig wonen.

De brand, waarbij gelukkig geen persoonlijk letsel is opgetreden, heeft het belang van ieders aandacht voor veiligheid weer eens onderstreept. In de bijeenkomst willen wij samen met de vertegenwoordigers van de brandweer de tips doornemen die borg staan voor veilig wonen. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor het stellen van vragen. De betrokken huurders zullen zodra datum, tijd en locatie bekend zijn nader geïnformeerd worden over de bijeenkomst.”