Datum: 16-08-2022 - 05:12
02
jan
'20
Zilker Heilig Hartkerk viert 100-jarig bestaan met feestelijk jaarprogramma.
Geschreven door Jubileumcommissie '100 jaar Heilig Hart kerk'

Zilker Heilig Hartkerk viert 100-jarig bestaan met een feestelijk jaarprogramma.

Na ruim een jaar denken en praten door een opgerichte jubileumcommissie, is er een mooi feestelijk jaarprogramma 2020 ontstaan met medewerking van Zilkse verenigingen, stichtingen, de school en parochianen. Er is een thema bedacht om door het jaar heen terug te laten komen 'De kracht van Samen; Toen, Nu en in de Toekomst'. Met afgevaardigden uit het dorp is een heuse ‘Kick-off’ meeting geweest, met als doel: waar kunnen wij elkaar mee van dienst zijn...

waar kunnen wij elkaar tegemoetkomen en hoe kunnen wij elkaar enthousiasmeren. Nou dat doel is behaald! Het was een fijne avond waarin 'de commissie-100 jaar' weinig aan het woord was. De ideeën werden gedeeld en aangevuld door alle aanwezigen. 'De kracht van samen' kwam op deze avond helemaal tot zijn recht.

Wij zijn met elkaar tot een mooi programma gekomen, wat nog volop groeit en uitgewerkt wordt. We kunnen u alvast melden dat er iedere maand een activiteit gaat gebeuren, behalve in de maand juli; deze maand is gereserveerd voor vakantie!

Het feestelijke programma in 2020:
- Opening van het jubileumjaar na de Eucharistieviering van 9.30 uur, op zondag 5 januari met een nieuwjaarsreceptie.
- Creatieve activiteit door leerlingen van de basisschool de Egelantier. Zij gaan aan de slag met als uitgangspunt de glas-in-loodramen van de kerk, hun werk wordt na afloop door de kinderen naar de kerk gebracht en tentoongesteld vanaf 16 januari.
- Lezing door Leo Feijen op 14 februari.
- Tentoonstelling van Oud de Zilck laat de kerk door de jaren heen zien op 6, 7 en 8 maart.
- Muzikale eucharistieviering ondersteunt door Berry en The Sky Devils op 8 maart.
- Uitvoering van de musical JC 2.0 door Hakuna Matata en de grote groep mensen die vanaf de zomer 2019 aan het repeteren zijn op 2, 3 en 4 april.
- Het leggen van een mozaïek door de Feestcommissie bij de kerk.
- Een autopuzzelrit op 16 mei in het teken van de kerken van de Bollenstreek, georganiseerd door De Duinknijnen in samenwerking met Lo de Haas.
- Reünie van het koor Jevoa op 6 juni.
- Traditionele viering van het Heilig Hartfeest op 14 juni.
- Een Heilig Hartbeelden-tentoonstelling, die de naam van onze kerk eer aan doet!
- Eucharistieviering op 30 augustus in aanwezigheid van Bisschop v.d. Hende.
- Presentatie van het jubileumboek dat de geschiedenis van de kerk vertelt.
- Het maken van een werkstuk van Dahlia’s.
- Een muzikale middag op 11 oktober door artistieke parochianen met Maria in de hoofdrol!
- Organiseren van een kerstgroep-tentoonstelling, eind november, ingevuld door u: heeft u een kerstgroep die u wilt laten zien aan uw medeparochianen? Meld het ons!
- Afsluiting van het jaar met een Herdertjestocht, georganiseerd door Hakuna Matata in samenwerking met Altesa en de Feestcommissie.