Datum: 05-04-2020 - 12:56
  
Update: 30-3-2020.
29
dec
'19
Blaaskapel Nix Dus 22 jaar jong in Noordwijkerhout.
Geschreven door Blaaskapel Nix Dus

Blaaskapel Nix Dus 22 jaar jong.

Dit carnavalsseizoen bestaat blaaskapel Nix Dus 22 jaar en dat moet gevierd worden. Op 18 januari 2020 geeft Nix Dus daarom een groot feest in Café van der Geest. Dit feest is van begin tot eind gevuld met muziek van blaaskapellen uit de hele gemeente Noordwijk. Voorgesteld de deelnemende kapellen: De Koetillers, 't Is Keun, De Stropers, De Keietoeters en natuurlijk Nix Dus...

De Koetillers
De in 1963 opgerichte blaaskapel De Koetillers kan uiteraard niet op dit feest ontbreken. Herkenbaar aan de wit met zwart bevlekte kleding, zijn ze bij elk carnavalsfeest te vinden. Bekend als hofkapel van carnavalsvereniging De Kaninefaaten en tevens organisator van Dollen tussen de Bollen. De Koetillers’ misschien wel grootste hit, Lekker Biertje, wordt nog steeds elke carnaval luidkeels meegezongen.

’t Is Keun

De historie van evenementenband ’t is Keun uit Noordwijk ligt bij muziekgezelschap de Echo der Duinen. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de welbekende kapellen uit de gemeente Noordwijk. Zo zijn ze onder andere te zien bij de mooiste file van Nederland op de boulevard, de carnavalsfeesten in Noordwijkerhout en dus ook bij de feestavond in Café van der Geest.

De Stropers

De Stropers weten met hun showmanship van elk feest een knalfeest te maken. Al 44 jaar gaan zij elk feest af om te knallen met zowel de carnavalskrakers als de moderne tunes. Komende uit de Zilk zijn De Stropers al die jaren hofkapel van carnavalsvereniging De Duinknijnen geweest. Helaas na 44 jaar gaan zij stoppen, maar gelukkig komen zij hun met hun laatste show ook bij de verjaardag van Nix Dus.

De Keietoeters

Als hofkapel van de Keiebijters zijn de Keietoeters natuurlijk onmisbaar op deze avond. Alweer 46 jaar komt de kapel de gezelligheid tegemoet en vult dit aan met hun zeer herkenbare klanken. Als winnaar van menig blaaskapellenfestival hebben de Keietoeters drie cd’s uitgebracht. Elk jaar met de carnaval zijn zij zowel binnen als buiten de tent te zien en te horen.

Nix Dus
Op hun eigen feest mag blaaskapel Nix Dus natuurlijk niet ontbreken. In 1997 na een feestavond van De Vikings opgericht door een groepje muzikanten van St. Jeanne d’Arc. Met een mix van carnavalskrakers en moderne muziek zijn zij op veel feesten van de partij. Op hun 22 jarige verjaardag kan het niet anders dan dat ze zelf ook te horen zijn.

Kortom dit belooft een groot feest te worden. De deuren gaan open om 21.00 uur en de avond start om 21.30 uur. Nog geen kaarten kunnen bemachtigen? Deze zijn gratis af te halen bij Café van der Geest en het VVV Noordwijkerhout.

Volg blaaskapel Nix Dus ook via:
https://www.nixdus.nl/
https://www.facebook.com/nixdus/
https://www.instagram.com/kapelnixdus/

Foto's PR.