Datum: 03-07-2020 - 17:57
27
dec
'19
Woningbrand Robijnstaete Parallelweg. (foto's +filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Woningen ontruimd na woningbrand op de Robijnstaete Parallelweg. (foto's + filmpje)

Op de avond van 2e kerstdag werd de brandweer om 21.10 uur opgeroepen voor een woningbrand op de 3e etage van het seniorencomplex Robijnstaete aan de Parallelweg. Ter plaatse had de brandweer van Noordwijkerhout de brand snel onder controle en geblust, maar de sterk ontwikkelde rook was ondertussen van de begane grond tot aan de vierde verdieping verspreid. De bewoners van de woningen op de verschillende verdiepingen werden uit voorzorg naar de...

Tuinkamer van de Munnekeweij geëvacueerd, waar ze werden opgevangen en verzorgd. De woningen zijn door de brandweer met luchten en ventilatoren van de rook ontdaan en uiteindelijk mochten de meeste bewoners weer terug naar hun woning behalve de twee bewoners van de woning waar de brand is ontstaan.

Een van de bewoners is nog uit voorzorg door de ambulancemedewerkers nagekeken, maar niemand raakte gewond bij de brand. Volgens de brandweer blijkt uit een eerste onderzoek dat de brand is ontstaan bij de CV-installatie, verder onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt nog gedaan.

Foto's BON. Klik hier voor het filmpje.