Datum: 09-04-2020 - 02:22
  
Update: 07-04-2020.
24
dec
'19
Rocking Up X-Mas bezorgt kerstpakketten bij 50 gezinnen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door PR

Rocking Up X-Mas bezorgt kerstpakketten bij 50 gezinnen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Kerst, dagen van vrolijkheid, liefde, gezelligheid, maar ook van geven, goed doen en aandacht voor elkaar. Maar wat als je niets of weinig te geven hebt? Wat als je elk dubbeltje om moet draaien om alle eindjes aan elkaar te kunnen knopen iedere maand? Wat als je afhankelijk bent van de voedselbank om je gezin fatsoenlijk te kunnen voeden? Dan zijn de ‘nationale feestdagen’ eerder een bron van stress, teleurstelling en verdriet....

Helaas is dit voor veel gezinnen, zelfs in Nederland, de bittere realiteit. De actie Stichting Rocking up X-mas heeft als doel het organiseren van een jaarlijkse rond kerst terugkerende actie waarbij gezinnen die een moeilijk jaar achter de rug hebben, of afhankelijk zijn van de voedselbank, een steun in de rug krijgen tijdens een periode die belangrijk is voor familie.

Ze zullen dit jaar maar liefst 1.000 gezinnen, verdeeld over 20 locaties, gaan verrassen met een luxe kerstpakket, zodat ook zij kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner. Daarnaast zullen de pakketten aangevuld worden met lokale uitjes voor het gezin, speelgoed en kerstdecoratie.

Voor het eerst ook in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Dit jaar is ook Noordwijk actief betrokken geraakt bij het geweldige kerstpakketten initiatief. Locatiemanagers Debbie Huson en Mary-Lou Kruijer hebben maandag 22 december met vele vrijwilligers maar liefst 50 pakketten samengesteld voor gezinnen in de gemeente Noordwijk die het niet zo breed hebben.

In de pakketten zitten alle ingrediënten voor een heerlijk drie gangen kerstdiner met bijbehorend recept, alle benodigdheden voor een heerlijke kerstontbijt, kerstdecoratie, en voor de kinderen uitjes en knuffels. Alle artikelen voor de kerstpakketten zijn gedoneerd of gesponsord door bedrijven uit de regio van Noordwijk.

Vrijwilligers hebben de pakketten langs gebracht bij de gezinnen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Foto's: Richard van Egmond