Datum: 29-05-2020 - 05:52
26
dec
'19
Zaterdag 28 december start verkoopdagen vuurwerk in Noordwijkerhout. (+ info gemeentebericht Noordwijk)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Zaterdag 28 december start verkoopdagen vuurwerk in Noordwijkerhout. (+ info gemeentebericht Noordwijk)

We willen u, zo op het eind van het jaar, melden dat vanaf zaterdag 28 december de winkelverkoop van het vuurwerk start in Noordwijkerhout. U kunt uw vuurwerk al eerder online of in de winkels van de vuurwerkspecialisten in Noordwijkerhout Jan van Dam Vuurwerktotaal of Van Nes Weco Vuurwerk bekijken en gelijk bestellen. De verkoopdagen van de losse verkoop in de winkel zijn 28, 30, 31 december...

Zondag 29 december mag er in Nederland geen vuurwerk verkocht worden op deze dag, dit is een KIJK en BESTEL dag.

Hieronder de afhaal- en openingstijden van de twee vuurwerkspecialisten in Noordwijkerhout:


Jan van Dam Vuurwerktotaal 
Havenstraat 22 in het centrum van NWH: 
Zaterdag 28 december: 08.00 uur tot 21.00 uur 
Zondag 29 december: 13.00-17.00 uur (geen verkoop)
Maandag 30 december: 08.00 uur tot 21.00 uur 
Dinsdag 31 december: 08.00 uur tot 17.00 uur

Van Nes Installatiebedrijf Weco Vuurwerk  
Smelterij 37 op bedrijvenpark Gravendam:
Zaterdag 28 december: 09.00 uur tot 21.00 uur 
Zondag 29 december: 12.00-16.00 uur (geen verkoop) 
Maandag 30 december: 09.00 uur tot 21.00 uur 
Dinsdag 31 december: 09.00 uur tot 17.00 uur

Nieuwsbericht Gemeente Noordwijk:

Vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw

Geniet met elkaar van het vuurwerk. Maar houd rekening met elkaar en met de dieren in uw omgeving. Vuurwerk mag alleen op 31 december 2019 tussen 18:00 en 2.00 uur worden afgestoken.

Veilig vuurwerk afsteken voorkom ongelukken
Gaat u tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken of hier buiten naar kijken? Bescherm dan uw ogen met een vuurwerkbril. Steekt u vuurwerk af volgens de gebruiksaanwijzing, dan heeft u minder kans op ongelukken. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd iemand moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk. Tips over veilig vuurwerk afsteken vindt u op www.veiligheid.nl.

Pas op bij rieten daken en geen wensballonnen
We vragen u op te passen bij huizen met rieten daken in uw omgeving. Wensballonnen zijn niet toegestaan in Noordwijk.

Geen geweld tegen mensen met een publieke taak
Tijdens de jaarwisseling zijn er heel veel mensen in actie om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Denk aan de wijkagent, de medewerker van de gemeente, de ambulanceverpleegkundige, de brandweer en de (huis)arts. Zij moeten hun werk zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren. Daar horen agressie, bedreigingen en beledigingen niet bij. Bij geweld tegen mensen met een publieke taak treedt de politie direct op. Medewerkers die met geweld te maken krijgen, worden opgeroepen aangifte te doen bij de politie.

Wie agressief is en/of geweld pleegt tegen mensen met een publieke taak, wordt snel en streng gestraft. Dit kan doordat het Openbaar Ministerie (OM) net als voorgaande jaren verdachten van strafbare feiten via ZSM-aanpak afdoet. Het OM streeft ernaar dat een verdachte binnen een dag weet hoe zijn zaak wordt afgehandeld. Dat kan onder andere met een strafbeschikking (boete of werkstraf) of een dagvaarding voor een rechtszaak. Zoals ieder jaar heeft het OM in Den Haag voor de jaarwisseling supersnelrechtzittingen en themazittingen ingepland.

Hulpdienst nodig? Bel alleen als het echt moet
De feestelijke viering van Oud en Nieuw brengt een aantal risico’s met zich mee. Risico’s die voor elk grootschalig evenement kunnen gelden, zoals drukte of onder invloed zijn van alcohol en verdovende middelen. Risico’s die specifiek gelden voor Oud en Nieuw zijn schade door vuurwerk en vreugdevuren en overbelasting van de hulpdiensten. Er is geen ander moment gedurende het jaar waarop zoveel hulpverleners actief zijn.

Tussen 00.00 uur en 2.00 uur ontvangen (alarmcentrales van) de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulancedienst), in een korte tijd heel veel meldingen. Zelfs met de maximaal mogelijke inzet van de hulpdiensten worden zij elk jaar weer overbelast. Er zijn te veel incidenten om het normale niveau van veiligheidszorg te kunnen verlenen. Het is voor de hulpdiensten daardoor niet mogelijk om overal binnen de gestelde termijn te zijn. Blus kleine brandjes zelf en bel de alarmcentrale van de hulpdiensten alleen als het echt moet.

Na afloop netjes alles opruimen
De gemeente verzoekt u om vuurwerk restanten zo spoedig mogelijk na Oud en Nieuw op te ruimen in een vuilniszak. Zo wordt voorkomen dat onontploft vuurwerk de volgende dag door kinderen wordt gevonden. Bovendien voorkomt u daarmee zwerfafval. De vuilniszak kan gewoon bij het restafval.

De redactie van BON wenst u een prettige en veilige jaarwisseling en ook in 2020 houden wij voor u onze nieuwsgierige 'Blik Op' Noordwijkerhout en De Zilk gericht.