Datum: 03-12-2021 - 05:49

   

22
dec
'19
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Muzikaal optreden tijdens Koffie+ in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

De eerste koffie+ van 2020 is er een vol muziek. Op 9 januari van 10:00 tot 12:00 uur treedt 'Hoed en de Rand' op met hun muzikale programma 'Zee van verlangen' in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Het duo Hoed en de Rand bestaat uit Peter van der Steen (zang, gitaar) en Jelle van der Meulen (zang, accordeon). Al jarenlang zingen zij samen eigen liedjes en meer of minder bekende gedichten die ze op muziek zetten. ‘Zee van verlangen’...

is de titel van een programma waarin het water centraal staat: IJsselmeer, Waddenzee, Noordzee en andere zeeën en kusten zijn het onderwerp. Er zitten veel eigen liedjes in ‘Zee van verlangen’, waaronder een aantal oude liedjes van de beide eerste cd’s van Hoed en de Rand.

Van de cd ‘Over een andere boeg’ zingt het duo onder andere ‘Waddenzee’ van Peter en de ‘IJsselmeerblues’ van Jelle. Van de cd ‘Muziek van de zee’ zijn in dit programma in ieder geval het titelnummer opgenomen en Peters herinnering aan zijn geboortedorp Domburg: ‘Nehalennia’. Nieuw is een liedje van Peter met herinneringen aan het ontstaan van Hoed en de Rand: ‘Mijmeringen’.

De inhoud van het programma staat nooit helemaal van tevoren vast en hangt bijvoorbeeld af van de gelegenheid waar het gespeeld wordt. Maar het kan ook zomaar zijn dat Peter en Jelle een nieuw liedje maken of een mooi gedicht tegenkomen dat ook een plaatsje krijgt in ‘Zee van verlangen’.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Datum: 9 januari 2020
Tijd: 10:30 – 12:00
Kosten: gratis