Datum: 08-07-2020 - 06:26
18
jan
'20
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in de bibliotheek: lezing schrijfster Susan Smit.

Tijdens de Koffie+ op 23 januari in de bibliotheek van Noordwijkerhout komt Susan Smit een lezing geven over haar eigen werk. Susan Smit staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van spiritualiteit. En om het onderwerp romantische liefde dat, naast kunst en oorlog, altijd een rol in haar werk speelt. Met de historische roman Vloed (2010) kreeg ze lovende kritieken en brak ze als romanschrijfster door bij het grote publiek. Het werd bewerkt tot een toneelstuk...

Na haar doorbraak heeft ze verschillende boeken geschreven waaronder haar laatste roman De eerste vrouw. Een historische roman over het meest legendarische artiestenkoppel van de 20ste eeuw. Binnenkort verschijnt haar nieuwste roman Tropenbruid waarover Yvonne Keuls zegt: "'Een prachtig verhaal over moed en verlangen, met diepe inzichten over het oude Indië. 

Susan Smit (1974) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze debuteerde in 2001 met het boek Heks, een verkenning van de voorchristelijke Europese religie. Ze schreef achttien boeken, waarvan romans als de bestellers Gisèle en De eerste vrouw en boeken over persoonlijke ontwikkeling als Wijze vrouwen en Hotel hartzeer (met Marion Pauw), over groeien door liefdesverdriet. 

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Vooraf aanmelden voor deze lezing is verplicht, de toegang is gratis. Meld je snel aan want vol is VOL!

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Datum: 23 januari 2020
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: verplicht via www.bibliotheekbollenstreek.nl.