Datum: 02-07-2020 - 10:28
16
dec
'19
'Berry and The Sky Devils' verzorgen sfeervolle Beatmis in het LUMC-Leiden. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Berry and The Sky Devils' verzorgen sfeervolle Beatmis in het LUMC-Leiden. (foto's)

De band Berry and The Sky Devils hebben zondagochtend 15 december een Beatmis verzorgd in een sfeervol met kerstdecor versierde conferentiezaal in het LUMC-Leiden. Het was voor het team 'Dienst Geestelijke Verzorging' een bijzondere ervaring, dit mee te mogen maken. De voorganger sprak in zijn openingswoord verwachtingsvol uit naar de combinatie van de dienst en muzikale begeleiding van een band...

die nog steeds bij velen tot de verbeelding spreekt. Mede door de gekozen liederen, het aangepaste volume van de band en het samenspel met voorganger, is het een bijzonder mooie viering geworden.

De Noordwijkerhoutse band Berry and The Sky Devils.
Oude tijden herleefden ook op zondagmorgen 19 juni 2016, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de St. Jozefkerk. De Beatmis uit het roemruchte verleden werd weer even in ere hersteld. Het 2e Vaticaans Concilie in de zestiger jaren van de vorige eeuw, zette een flinke verandering binnen de kerk in gang. Hierdoor ontstond ruimte om een eucharistieviering te maken, gevuld met bekende popliedjes waarop eigen Nederlandse teksten werden gemaakt.

Eén keer in de maand was er een viering waarin jong en oud zich thuis voelde en zich spontaan kon uiten door mee te zingen en mee te beleven met moderne popmuziek van Berry and The Sky Devils. De band bestond destijds uit: Berry van den Bercken, Kees van Gijlswijk, Louis en Ted van der Linden, Ton van Parera, Jan Schouten, aangevuld met de zangeressen Babs Hogervorst, Gonnie van den Berg en Godewine van den Bercken.

In de loop van de tijd is door omstandigheden de formatie veranderd: Babs is helaas veel te jong overleden en Kees emigreerde naar Canada. Ineke Veerman-van Rheenen heeft zich toen bij de band gevoegd. De band stond toen onder de muzikale leiding van Jaap Schrama. Hij schreef ook, in samenwerking met Godwine, de teksten voor de Beatmissen.

Foto's PR.