Datum: 04-07-2020 - 07:47
09
dec
'19
Cees van der Valk en Ed Went winnen de Halfway West Coast Challenge 2019 KNRM. (foto's)
Geschreven door Jeannette van der Valk

Cees van der Valk en Ed Went winnen de Halfway West Coast Challenge 2019 KNRM. (foto's)

Zaterdag 7 december startte voor de elfde keer de Challenge van de KNRM, het is een run-bike-run wedstrijd. Het is een wedstrijd voor het goede doel, het inschrijfgeld word gebruikt voor aankoop voor reddingsmiddelen voor en door de KNRM. De route loopt langs de kust van Hoek van Holland naar Den Helder en is 130 km lang. De West Coast Challenge is een eendaagse duursportevenement, een team bestaat...

uit twee personen en één fiets. Door afgewisseld te lopen en fietsen moeten ze de afstand zien af te leggen en de problemen onderweg zelf zien op te lossen. De start en finish zijn beide bij het boothuis van de KNRM. De start is vanaf 5.00 uur in de morgen en voor 20.00 uur in de avond moet je binnen zijn.

Cees van der Valk uit Noordwijkerhout en Ed Went uit Voorhout en beide lid van Triathlon Bollenstreek, deden mee aan de Halfway (de halve West Coast Challenge) en die start was om 11.00 uur bij Velsen Noord. En zo vertrokken de heren om kwart over acht in de morgen uit Noordwijkerhout richting de zee en strand en Dolf bracht hun weg. 

Na een briefing met uitleg waarin o.a. 12.00 uur hoogwater, windkracht 5 met zijwind en de verzorgingspost bij Egmond aan Zee en Petten, klonk om 11.00 uur het startschot. Ieder team doet het op zijn eigen manier, Cees en Ed hadden afgesproken om de 5 km te wisselen en zo veel mogelijk samen op het strand te blijven. Je kan ook door het duin fietsen, maar dan kan je pas weer wisselen bij een strandopgang en zijn de afstanden langer.

De wissels gingen goed, het is niet alleen van fiets wisselen maar ook overbroek, jas, wanten en een rugzak met eten en drinken en ook verlichting als je pas in de avond finished. Zadel hoger en lager, want Cees en Ed verschillen nog wel wat van lengte. Na vele kilometers ga je toch wel je benen en knieën voelen, het zeewater komt ook steeds hoger en je loopt scheef op het strand. Bij Petten hebben de heren de bidons weer gevuld met water en gingen ze rap door want ze lagen op kop.

Het duo kwam om 16.10 uur over de finish met een gemiddelde van 12.09 km per uur en een mooie eindtijd van 5.10 uur. Een warme kop soep stond er voor de deelnemers klaar en daarna nog een interview en vervolgens lekker douchen. Om 18.00 uur was de prijsuitreiking en daar kregen Cees en Ed als winnaars de wisselbeker voor snelste tijd bij de Halfway West Coast Challenge 2019.

Bij het reddingsmuseum stond er ook nog een heerlijke maaltijd voor ze klaar. Moe, alles zeer maar wel voldaan, een ervaring rijker en de wisselbeker in handen, werden de heren weer veilig thuisgebracht door Jaqueline.

Foto's PR.