Datum: 05-07-2022 - 02:50
07
dec
'19
St. Kringloopwinkels Noordwijkerhout-Noordwijk reikt cheques uit aan Vrienden van Munnekeweij en Speeltuin De Duinrand. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

St. Kringloopwinkels Noordwijkerhout-Noordwijk reikt cheques uit aan Vrienden van Munnekeweij en Speeltuin De Duinrand. (foto's)

Zaterdagmorgen overhandigden bedrijfsleider Ed de Ridder en bestuurslid Jan Seijsener, namens Stichting Kringloopwinkels Noordwijkerhout en Noordwijk, twee cheques uit aan St. Vrienden van Munnekeweij en Speeltuin De Duinrand in De Zilk. Voorzitter Siem Nulkes ontving een cheque van € 1000,- voor St. Vrienden van Munnekeweij en voorzitter Johan Houdijk nam....

een cheque van € 500,- in ontvangst voor Speeltuin De Duinrand in De Zilk. De blij verraste voorzitters gaven, op de Internationale Dag van de Vrijwilligers, aan bijzonder verguld te zijn met de cheques, het geld krijgt bij beide een zeer goede bestemming. St. Vrienden van Munnekeweij (opgericht in 2008) gaat de gift besteden voor de aanschaf van een nieuwe elektrische duofiets die, na negen jaar veel gebruikt te zijn geweest, nodig aan vervanging toe is.

Speeltuin De Duinrand in De Zilk gaat het geldbedrag gebruiken voor de steeds terugkomende onderhoud aan de speeltoestellen. Deze mooie en populaire speeltuin wordt door heel veel kinderen met hun ouders/opa's/oma's bezocht en niet alleen door de Zilkse jeugd maar uit de gehele regio komt men daar graag spelen.

De Stichting achter deze kringloopwinkels, reikte vanuit haar resultaten in de afgelopen jaren geregeld cheques uit aan diverse goede doelen. Zoals in het verleden aan o.a. St. Jeanne d 'Arc, De Harpe Davids, de Voedselbank, Care for Kim, kerstpakkettenacties vanuit de kerk, vluchtelingenwerk, duo-fietsmaatjes, Resto VanHarte, de Speelakker en Taal Lokaal in Noordwijkerhout, de Zonnebloem, het Windkrachthuis en de Stichting wereldvrouwen.

De kringloopwinkel in Noordwijk reikt over twee weken hun cheques uit, aan wie.....dat blijft nog even een verassing.

Kringloopwinkels Noordwijkerhout/Noordwijk
Op 3 november 2015 mocht wethouder Bert Gotink de opening verrichten van de nieuwe Kringloopwinkel Noordwijkerhout op Marktplein nr. 8. Stichting Kringloop Noordwijk (open sinds 2010) en Noordwijkerhout opende hiermee haar tweede winkel. De Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout wil het inzamelen en hergebruik van goederen bevorderen.

De winkel voorziet in het halen en brengen van goederen, het (gratis) ontruimen van woningen, zorgt voor een breed aanbod van meubelen, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken, bruin-/en witgoed en speelgoed. Daarnaast stimuleren zij zinvol en prettig vrijwilligerswerk.

De winkel draait op tientallen vrijwilligers en in Noordwijkerhout is weer plaats voor nieuwe enthousiastelingen. Zij kunnen zich melden bij de Kringloopwinkel. De Kringloopwinkel is gehuisvest in het centrum van Noordwijkerhout op Marktplein 8, de voormalige Edah-supermarkt. Voor de openingstijden klik hier, de winkel is bereikbaar via telefoonnummer 06-16171873, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Let op de kringloopwinkel is gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw.
De Kringloopwinkel is tijdens de feestdagen voor een kleine twee weken, van 24 december t/m 6 januari, gesloten om in het nieuwe jaar op dinsdag 7 januari weer voor u klaar te staan. Ze wensen u  fijne feestdagen.

Foto's BON